Weer weg

Vroeg ‘em deze morgen: Are you talking to me?

You looking at me?

Jazeker, I am talking to you. Dat gij een fijne beest zijt. Een beetje lui wel, een beetje te onderdanig misschien. Maar superlief.

Maar wat ik eens wilde zeggen, vragen eigenlijk, is of ge dat van dat weglopen een keer kunt laten? Gisteren ook weer. 10 minuten sneeuw aan het vegen met de poort open, 9 minuten zit je er leuk bij te kijken, maar de tiende minuut, die minuut dat we je niet in het oog hadden, was je dus weer weg. Verschwunden. Op avontuur. 

Jij de tijd van zijn leven. Eenmaal buiten de poort ben je ineens niet meer lui, natuurlijk, en ook niet onderdanig. Stop daar eens mee.

Of als je dan toch ontsnapt, kies dan misschien een keer een vaste plek toe om naar toe te lopen. Nu moet ik hier al het halve dorp afdweilen als ik naar je op zoek ga. Als ik al de plaatsen waar je de vorige keren naartoe bent gelopen op een google map zou zetten, zou je de de straten al niet meer kunnen zien van al de markers. Dat is dus niet zo handig, bij het zoeken.

Afijn je bent dan toch teruggeraakt. Zoals altijd tot nu toe. 
Je zat dus weer op een plaats waar je voordien nog niet had gezeten. Goed voor de sociale contacten wel. Vroeger dacht ik: in een dorp als Balegem raak je wel geïntegreerd via de kinderen en hun ouders aan de schoolpoort. Ik dwaalde. Geraak geïntegreerd via alle mensen die je al een keer terug naar hier brachten.

Afgesproken? Jij stopt daarmee, en dan stop ik met talking to you. Toch via een blog. Want dit leest toch geen hond.

Een gedachte over “Weer weg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s