Leven in de brouwerij

Vorige donderdag kreeg wie het wilde een gele hes aangehesen. “Stella Artois Brewery Visits” stond erop.

Wij dus op zoek naar leven in de brouwerij. Tevergeefs. Ketels, machines, controlekamers, vullijnen, lege bakken, volle vaten, dat wel. Maar veel leven viel er niet te bekennen.

De gids ging onderweg uitvoerig in op alle stadia van het brouwproces, en natuurlijk ook op het feit dat je van Stella geen koppijn krijgt. Eventueel van een slechte partij maïs, van teveel CO op de leidingen, van zeepresten of een vuil glas, van op slechte temperatuur bewaarde flesjes, van slecht gekuiste tapleidingen, en ook wel van teveel Stella. Maar van Stella krijgt ge dus geen koppijn, knoop het in uw oren. Van de warmte en de geur aan de Stella fabriek, evenwel, en vooral van het proeven van bier in onafgewerkt stadium, dat kan ik nu getuigen, wel.

Over naar de echte reden van het bezoek. Enige frisse pinten, en het Nine Steps Pouring ritual. Stap 1 bestaat uit het zorgvuldig afwassen van de pint, stap 2-8 uit het tappen (45° hoek! Geen strepen! Sacrifice! Rechtkomen! Sponske!) en stap 9 uit het met het logo naar de klant zetten van het glas. We mochten dit natuurlijk ook uitproberen, onder het wakend oog van een kritische jury.

Avondje brouwerijbezoek bij Stella Artois in Leuven + tapcursus met @andrewvassallo en kritische jury

Reden van de uitnodiging van ons groepje bloggers/twitteraars was immers wat wind proberen te laten opsteken rond het Belgisch Kampioenschap Biertappen. Heden avond in het M-Museum in Leuven. Een professionele jury beslist welke van de 70 kandidaten de beste Belgische Biertapper is. Op donderdag 25 oktober zal de Belgisch Kampioen ons land dan vertegenwoordigen op de Stella Artois World Draught Master in Montréal. “Daar zal onze landskampioen de eer van België verdedigen, en hopelijk als zevende Belg ooit de titel van Wereldkampioen Biertappen mee naar Stella Artois’ thuisland nemen.” A la bonheur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s