Win een nacht in Hotel Gent

U weet het, of u weet het niet, maar in Gent loopt op dit ogenblik de tentoonstelling Track. De derde grote tentoonstelling van het SMAK buiten z’n muren (Chambres d’Amis zal nog wel een bel doen rinkelen?). Kunst op wandel in de stad.

Visible world #track The basics of growth - Alon Levin  Boekenrek open air. #track 

U weet het, of u weet het niet, maar een van de werken in die tentoonstelling is van de hand van Tazu Rous. Deze Japanse kunstenaar maakt werken die in de openbare ruimte de grenzen privaat/publiek aftasten. Zo bouwt hij bijvoorbeeld een kamer rond het licht van een straatlantaarn, zodat de lamp binnenin de kamer schijnt. Of een hotelkamer op een torenspits, zodat het beeldje op de spits in het midden van de kamer komt te staan en zo een beeldige tafeldecoratie wordt. Dat soort dingen.

Ook in Gent heeft Tazu Rous nu zo’n werk neergepoot. Hotel Gent. In station Gent-Sint-Pieters. Erboven eigenlijk. De klokkentoren ingenomen, er een hotelkamer op hoogte rondom gebouwd.

Hotel Gent

U weet het, of u weet het niet, maar er kan in dat kunstwerk ook overnacht worden. Het is een volledig functionele hotelkamer. Met receptie, badkamer, een uitstekend bed, salonnetje, wekkerradio, en dus een viertal enorme klokken voor als u de wekkerradio qua uuraanduiding niet helemaal zou vertrouwen.

U weet het, of u weet het niet, maar ik heb er dus in overnacht. Vorige week vrijdag. Eerst een avondje Gent Jazz, tussen Gabriel Rios en de Jamaican Legends de sleutel gaan afhalen in Hotel Conrad. Na het concert van Rodrigo y Gabriela nog wat gaan pre-Gentse Feesten en dan om een uur of 3 de hoogte beklommen. Genoten van het nachtelijke uitzicht over het lege station. Geslapen als een roos. Deftig uitgeslapen. Bad gepakt. Nogmaals het uitzicht bewonderd. En dan nog een lekker ontbijt in gezegd Hotel Conrad, kaartjes voor Track en fietsen voor een dag gekregen ook nog.

Taa-aa-aai-aaim is on my (bed)side, yes it is. #track

U weet het, of u weet het niet, maar ook u zou ongeveer hetzelfde programma nog kunnen doen. Geheel gratis, en exclusief nog ook (de reserveringen voor het hotel waren in twintig minuten uitverkocht). En wel door een wedstrijdje te winnen. Meedoen doet u door een tweet te versturen*. Die gaat als volgt:

Misschien slaap ik binnenkort in de klokkentoren van Gent Sint-Pieters: Code1 Code2 Code3 Code4

Code1 krijgt u door het antwoord op de vraag: Bent u vrij om op 4 augustus 2012 tussen 19 en 23 uur de sleutel af te gaan halen?

a) Is het antwoord “ja”, dan is uw Code1 “Te winnen”
b) Is het antwoord “nee”, dan is uw Code1 “Ik”

Code2 krijgt u door het antwoord op de vraag: Bent u vrij om in de nacht van 4 op 5 augustus 2012 in Hotel Gent te overnachten?

a) Ja. Code2 is dan “via”
b) Nee. Code2 is dan “maak”

Code3 krijgt u door het antwoord op de vraag: Bent u vrij om op 5 augustus ’s morgens om een lekker ontbijt te nuttigen?

a) Ja. Code3 is dan “http://houbi.com”
b) Nee. Code3 is dan “geen”

Code4 krijgt u door het antwoord op de vraag: Bent u vrij om op 4 òf 5 augustus om met een stel fietsen de Track-tentoonstelling te verkennen

a) Ja. Code4 is dan “!!!”
b) Nee. Code4 is dan “kans”

Googlen mag, meer bepaald naar uw agenda dus. Meedoen tot en met woensdag 25 juli 2012 en misschien wordt u binnenkort wakker in een kunstwerk. 1 winnaar wordt per toeval uitgeloot onder degenen die via zo’n tweet meedoen* en vrij zijn dus. Ingeval gebrek aan deelnemers ga ik zelf nog eens 😉

* Het mag ook met een mail naar dirk.houbrechts@gmail.com hoor. Maar enige publiciteit rond de wedstrijd maken via uw sociale netwerken zou natuurlijk wel fijn zijn voor de mensen die deze overnachting wegschenken (Track en de NMBS-holding).

Good luck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s