Kacey

Een tweet, vanmorgen aan de ontbijttafel. Knack heeft nieuws over de zaak van het pestfilmpje.

Klikwaardig, aangezien ik daar al boos over was geworden (boos over het pestfilmpje, en boos over de reacties op het pestfilmpje. FB*ckin’ mob mentality. Maar er zijn ondertussen al genoeg columns over Kayleigh en Kacey en Facebook verschenen, hier, hier en hier bijvoorbeeld. Come to think of it, er zit daar dermate een lijn in dat we wel veilig kunnen concluderen: gepeste mensen worden in het latere leven columnist). Maar snel terug naar Knack, want die hadden nieuws. Dit het artikel:

Pestknack

Eens analyseren. Zone 1, in het blauw, het nieuws dat we al wisten, letterlijk overgenomen uit vorige artikels over het gebeuren. Recyclage, omdat het moet / mag / al dadelijk een heus artikel lijkt op die manier.

Zone 2, in het geel, een still uit het pestfilmpje waar de lukraakheid dermate van afdruipt dat je er bij Ladbrokes makkelijk een 50 tegen 1 voor zou kunnen krijgen.

Zone 3, in het groen, “het nieuws”. Twee quotes overgenomen uit een andere nieuwsbron, in casu een interview(tje) met de ouders van het pestende meisje in De Standaard. Dat ik dus aan de ontbijttafel nog niet gelezen had, vandaar mijn fout om door te klikken. Twee bijzonder sterk gekozen quotes ook "Het houdt niet op" en "We hopen dat dit zo snel mogelijk ophoudt". "Complementair" en "Faut-le faire", zou ik zeggen, ware daar niet de knagende vrees dat N-VA kamerlid Miranda Van Eetvelde er een "Kan het nog ‘Franser’" tweet aan zou wijden.

Zone 4, in alle kleuren van de regenboog, met-glitters, het Knack-nieuws. Er is geen Zone 4.

Right, weer 30 seconden van mijn gelukkig niet kostbare aandacht kwijt. Meer dan de titel viel er niet te melden. Maar het moest erop, en snel, omdat het bij de concurrentie erop stond. Copy-pees journalistiek. Gratis (hallo, meneer Van Thillo), en toch voel ik me bekocht.
Perspesten is het. De mensen aan hun morgenkoffie een wortel voorhouden. Een wortel zo mager dat zelfs Rani de Coninck ze nog wel zou durven opsmikkelen. En dan vanachter het webstatistiekendashboard maar gniffelen, “Ja, ze zijn daar, erin getrapt … high-five“.

Dimmen Dirk, voor je jezelf blootstelt aan de mening “pest die mensen van de pestende pers over pesters die zelf gepest worden eens niet zo“. Een liedje. "Give it up" van Kacey & The Sunshine Band of zo. Ik had ook het “Move tegen Pesten“-lied van Ketnet, "Pesten is een pest" van Jan de Smedt" of "Kayleigh" van Marillion kunnen kiezen, maar dat zou pesten van uw trommelvliezen geweest zijn.

2 gedachten over “Kacey

  1. De echte verliezers zijn wellicht deze mensen die nog adverteren op dergelijke platformen. Kijk eens naar de ads? Van wie komen die? Voor de rest: copypasta in media is helaas niet nieuw. Wat dat betreft leven we in een erg arm land. 

    Like

  2. Mooie analyse. Inderdaad 1 krantensite volgen is momenteel al meer dan genoeg om alle copy-paste belga-berichten gelezen te hebben.

    Heeft er iemand van jullie trouwens de afgelopen weken hln.be nog durven openklikken? Na hun remake krijg ik steeds een halve epilepsie-aanval van die website, dus laat ik hem braaf in het hoekje gesloten liggen.
     

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s