Boer zoekt bezoek

Even een commerciële onderbreking, Adhese vraagt mij te melden dat de boeren klagen.
Niet over de te hoge temperatuur. Want die zijn dit jaar wel goed, voor de boeren. 
Niet over de te lage temperatuur. Want dat zit dit jaar prima, voor de boeren. 
Niet over het teveel, of het tekort aan neerslag. Want dat is precies goed zo, voor de boeren.
Niet over die 100 andere dingen waar boeren al eens over klagen (grondprijzen, voedselprijzen, machineprijzen, brandstofprijzen, belastingen, administratie, leningen, mestbanken, groenen, erosie, vrouwen, te hete soep … to name but a few). Niet dat allemaal precies goed zit, maar omdat het daar niet over ging. 

Nu klagen ze over het gebrek aan bezoek.

Althans toch drie boerenfamilies. Die hun deuren deze zomer voor u openzetten, en graag 1500 man elk over de vloer zouden krijgen. Om u te tonen hoe een modern boerenbedrijf in elkaar zit. Om rond te kijken. Uitleg te geven. Uw kinderen te laten spelen op springkastelen, in maïsdoolhoven of hen te laten grimeren.

En u van verse zuivel te proeven. Want dit is allemaal de schuld van Danone. Die deze actie organiseert. Binnen laat kijken bij 3 van de 200 melkveeboeren die aan Danone de melk leveren voor hun Activia en Actimel, hun Petit Gervais, hun Danacol en Danette en Danio en Danogwat. Cue visual (Their milkshake brings all the boys to their (farm)yard):

Naar de boerderij met Danone

Dus hop, maak die laatste malcontente boerenfamilies ook content, en van 2012 een regelrecht boerenjaar. Doe er iets aan, ga de boer op. Schrijf u in.

(Je kan nu inschrijven voor 8 juli, op de boer in Neerpelt. Of nog even wachten tot 23 juli, en dan inschrijven voor 26 augustus in Peer. 29 juli in Hove lijkt al vol te zitten, hoera: 1 malcontente boerenfamilie down, nog maar 2 to go.)

Een gedachte over “Boer zoekt bezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s