Steun de staking

Veel te doen op het internet en de werkvloer en de trein over de staking van volgende week maandag. Over vliegende stakingsposten en matrassenfabrikanten die van omkoping doen en van blokkades van bedrijventerreinen en van recht op arbeid en recht op staken en broodroof en het groot kapitaal.

Opmerkelijk ook: de vakbond beseft dat bij de vorige staking, toen van de openbare diensten, een stuk van haar strijd verloren is op Facebook en Twitter en het publieke forum. En gaat dus in de tegenaanval. Met een een social media policy: steun de staking.

Laat van je horen op sociale media. En bied de stemmingmakerij tegen de staking van 30 januari 2012 (“#30J”) van antwoord. Laat horen en zien dat jij de staking steunt. Offline én online!

Met een hashtag en al dus: #30J (eventueel aan te vullen met #abvv, #staking en #hashtagoverload).

We maken aan de buitenwereld ook bekend dat #30J het kanaal is om berichten van stakers te volgen.

Alwaar de buitenwereld dus al prompt kennis kan maken met gebruikelijke neoliberale getwitter, want dat een hashtag ook door uw tegenstanders gebruikt kan worden was blijkbaar niet doorgedrongen. Nuttig leesvoer in dat verband: #mcDStories.

Minder evident vond ik ook:

Op internet zijn de zeden ruw. Er zullen misschien mensen met je in discussie gaan.

Ja, stel u voor, er zou al eens iemand niet akkoord kunnen gaan. De verruwing gaat echt wel te ver!

En ik, ik begrijp het waarom niet van deze staking. En ik ben daar nochtans niet tegen, tegen de vakbonden en hun historische verdiensten en hun belangen en zelfs hun actiemiddelen. Maar argumenten waarom staken nu maandag zo nodig moest, ik hoor ze nauwelijks.
’t Zal wel enig spierbalgerol zijn, schoten voor de boeg ter voorbereiding van de volgende ronde besparingen. Maar mijn pessimistische zelve zegt dat het ventjes zijn die nog snel wat zandkastelen bouwen voor de vloedlijn, in de hoop dat de golven deze keer hun bouwwerk niet zullen verzwelgen. De zee wint altijd. En als ze het heel hard spelen, een mega-zandkasteel bouwen dat de vloed overleeft, dan wint de zon.

Wie zich geroepen voelt om in de pen te kruipen, kan ook een blog of een Facebooknota schrijven.

Bij deze. Mijn “steun de staking”, dus, op de dag van de begrafenis van Phil en zijn Bond:

7 gedachten over “Steun de staking

  1. Waarom : omdat ik na 4 jaar ziekte uit de ziekenbond wilde, op eigen kosten proberen leven/werken (40j) ik tijdskrediet 50% nam per 6 maand omdat verwacht wordt dat ik binnen een 3-4 tal jaar wel weer voltijds kan. Tijdskrediet (waardoor ik massa’s geld bespaarde aan de sociale zekerheid ) wordt afgeschaft nog VOORALEER we iets kunnen doen, of zelfs wisten. Ik wordt gepakt met de keuze : ofwel levenslang in 50% (zonder mogelijkheid terug naar 100%) of ander werk zoeken of opnieuw via alle medische rompslomp mij op terug op ziekenbond laten zetten wat jullie allemaal véééél meer kost ? Langer werken volledig met akkoord, maar andere zaken zijn rap rap rap doorgevoerd zonder na te denken over de gevolgen. En oh ja, ik was een harde werker, soms 7/7 tot 20h/dag ik kickte op deadlines, werk, enz… tot het licht uitging en mijn lichaam en hoofd “foert” zegden tegen elkaar…dan pas heb ik op mijn 36 moeten vaststellen wat dit eigenlijk allemaal kost ( en ik verdien goed hé ) dat ik me eens de vraag gesteld heb hoe bv een alleenstaande dit moet overleven ? Dit zijn zaken waartegen gestaakt wordt en niet voor die dag “verlof” zoals velen het verwoorden. Ik hoop dat niemand ooit moet meemaken als het licht uitgaat, want als we zo verder doen gaan jullie allemaal failliet zijn na 1 jaar ziekte (zonder sociale wetgeving).
   Veel werkplezier, en werk u niet dood want het is er rapper of je denkt !

   Like

 1. Nutteloze staking die alleen maar bedoeld is om de problemen in de schoenen van de komende generatie te schuiven! Campagne via twitter is zwaar aan het falen … hoe zou dat nu toch komen?

  Like

 2. De politieke “vakbonden” gaan een paar dagen staken om daarna de maatregelen te aanvaarden van de Waalse regering. Hun achterban en leden zullen content zijn en de inkomsten zijn weeral gegarandeerd.Zo zal het verloop van de acties zich ontwikkelen. De geschiedenis zal zich herhalen.

  Like

  1. het zijn maatregelen van de vlaamse regering ( als hondje achter europa aanlopend), als het voorstel van de ps aanvaard zou geweest zijn was er geen enkele staking geweest. het is de wil van rechts vlaanderen dat doorgedrukt is, en dan maar klagen over de walen omdat er nu eens een waal premier is… wake up

   Like

 3. Ach de vakbonden: Eerst decennialang hun eigen pionnen door de strot vd regering rammen, dan gratis verlengde weekends organiseren om de werkende mensen te kl* in tijden van crisis, geen rechtspersoonlijkheid, totale onwil om een open boekhouding te voeren, enz… Ik ben het BEU. KAKBONDEN ja

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s