Wandelen in het Muziekbos

Ooit, ooit hé, was het hier een plan om hier in de buurt eens alle wandelingen en wandelroutes uit te proberen, en daar dan over te berichten. Maar dat plan bleek toen niet erg kinderproof. Ondertussen zijn de koters hier bijna 3, 5 en 7, en dus kan er al eens wat verder gestapt worden. Dat en het mooie lentewinterweer van vorig weekend was dus ook de kans om dat oude plan eens opnieuw op te rapen.

Op naar Maarkedal (buurt van Ronse), voor een omzwerving door het Muziekbos. Dat overigens niet zo heet omdat er daar overal onverhoeds bosmuzikanten dreigen op te duiken, maar wegens het befaamde “omdat het ding een naam moest hebben”.

Start van de wandeling, de kerk van Louise-Marie. Een dorp dat dan weer zo zou heten naar Marie-Louise (dochter van keizer Frans 1 van Oostenrijk) dan wel Louise-Marie (eerste koningin van België).

Wandelen in het Muziekbos (Louise-Marie - Ronse)

De wandeling “Muziekbosroute” is bewegwijzerd, en start vanaf de kerk van Louise-Marie (de la Salettestraat, Louise Marie).

Het volledige pad is ongeveer 12 kilometer, maar wij deden daar maar de helft van (doorsteken in Boekzitting dan). Het gaat deels over zeer rustige wegjes, deels over redelijk goed bewandelbare bospaden, in en rond de heuvel van de Muziekberg. Een mooi beukenbos alleszins, maar wel een stuk kleiner dan bvb. het Kluisbos in Kluisbergen of het Hallerbos in Halle.

Wandelen in het Muziekbos (Louise-Marie - Ronse)

Wandelen in het Muziekbos (Louise-Marie - Ronse)

Wandelen in het Muziekbos (Louise-Marie - Ronse) (15/366)

In het hart van het Muziekbos staat er ook nog een extra attractie: de Geuzentoren. Opgericht op de bult van een Romeinse grafkelder, staat deze toren eenzaam en verlaten tussen de bomen.

Wandelen in het Muziekbos (Louise-Marie - Ronse)

Even verder nog een attractie: bistro Boekzitting, alwaar geen pannenkoeken worden geserveerd, maar wel geutelingen. Dat blijken een soort  koeken die op houtoven worden gebakken in een paar gemeenten in die buurt, in de winter. Pannenkoeken met kaneel, de smaak. Zeer lekker dus ook met bruine suiker. Mooie brasserie, waar je ook serieuze menu’s kan krijgen (onthouden).

Op de terugweg nog eens gaan eten in een van de kindvriendelijkste restaurants van de wijde geburen (Het Land van Jan in Welden, Oudenaarde) en zo was de zondag vol en voldaan.

Een gedachte over “Wandelen in het Muziekbos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s