Go For Zero (Facebook Friends)

Donderdag: mailtje reclameregie Adhese, of ik iets zou willen schrijven (een betalende blogpost dus) over de nieuwe campagne van het BIVV (Belgisch Instituut voor de VerkeersVeiligheid):

Vandaag lanceerde het BIVV een nieuwe facebook app in het kader van hun Go For Zero acties/campagne. Het principe van die applicatie is redelijk eenvoudig, mensen loggen in op facebook en kiezen een vriend(in) die ze willen sensibiliseren. Je geeft enkele persoonlijke gegevens in (merk/kleur wagen, locatie ongeval, … ) en vervolgens genereert de app een krantenartikel met al deze info. In dat artikel krijgt je vriend(in) te lezen dat hij/zij betrokken was in een dodelijk ongeval, …

Go For Zero - Krantenartikel app

Go For Zero - Krantenartikel app Go For Zero - Krantenartikel app Go For Zero - Krantenartikel app Go For Zero - Krantenartikel app

Waarop ik informeer of die organisatie het erg zou vinden als zo’n betalende blogpost redelijk kritisch voor dat idee zou zijn (wat als een derde dat “krantenartikel” onder ogen krijgt en het voor waar gaat aannemen, was het eerste dat bij mij opkwam, alsook dat degene die het mij zou sturen ipv “Go For Zero” zou gaan voor Zero Facebook Friends) of dat ze aanvoelen dat ik liever een meer creatieve invalshoek zoek zonder al te veel kritiek. En of maandag een goed moment zou zijn voor zo’n blogpost.

Cue: zondag. En het Nieuwsblad en de andere krantensites en honderd lezersbrieven (de vriendelijkste op hln.be luidt “dat BIVV?zijn dat soms een bende gekken die ze los gelaten hebben??stop die subsidies aan zulk zootje ongeregeld.“), tweets pro en contra in overvloed, het Journaal van één (er is al een zakenman gevonden die tijdelijk dood was verklaard doordat z’n secretaresse zijn krantenbericht had gelezen en naar de familie had doorgestuurd) en dat van VTM. Morgen in De Standaard naar verluidt een zeer kritisch artikel.

Tweet @jdceulaer over BIVV-campagne

Controverse en animo dus, en veel, rond die campagne. Erover, morbide, té shockerend, oordelen sommigen. Ge kunt niet confronterend genoeg zijn, als er één chauffeur zijn gedrag mee verandert en één mensenleven mee gespaard raakt is het al de moeite waard, reageren de anderen. De site plat door teveel belangstelling.

Ofte, dit blogpostje meer of minder gaat de campagne nu niet meer kraken of maken. De droom, en de nachtmerrie, van elke marketeer in één. Dat het wordt opgepikt, een vlucht neemt, viraal gaat, zichzelf verkoopt, onbetaalbare gratis publiciteit krijgt in krantenkolommen en nieuwsuitzendingen. En dat het wordt neergesabeld, tenonder gaat in controverse, de boodschap verloren gaat tengevolge een een slechtgekozen woord, een fout of een verkeerde inschatting.

Wat het gaat halen, BIVV FTW of BIVV WTF hoort en leest u morgen en de volgende dagen dus wellicht op radio en de kranten. Of u het erover of erop vindt maakt u zelf maar uit. Houdt u van uw Facebook-vrienden, of houdt u van veel Facebook-vrienden…

2 gedachten over “Go For Zero (Facebook Friends)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s