’t es kâ

’t es kâ, ’t es kâ, van september tot in mâ, zong Big Bill ooit, wat niet alleen bewijst dat Leuvens een tenenkrullend lelijk taaltje is, dat ik niks ken van het transcriberen van genoemd dialect, maar vooral ook dat hippies van de weersgesteldheid eind augustus werkelijk geen bal afweten.

En zo is het verdomd druk in de tuin.
Moeten er pruimen geplukt (normaal in juli), appels (normaal voor de tijd van het jaar), druiven (normaal in september), herfstframbozen (normaal in oktober) en zelfs al noten geraapt (normaal in november). En groeit het gras daarbij ook nog aan lentetempo, en al het onkruid zoals in juni. Allemaal tegelijk.
Zei daar iemand dat er geen seizoenen meer zijn?

Maar bijster interessant is dat natuurlijk niet, in tegenstelling tot:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s