De sauna shuffle

Wat ik nog wilde vragen. Bestaat er een naam voor het schuifelen van een naakte manspersoon die zijn naaktheid bedekt met een badhandoek rond zijn middel geknoopt?

Old Spice Guy in a Towel

Niet de manier waarop Old Spice Guy ermee rondparadeert (allemaal trucage!). Wel de normale man, zoals te bezichtigen op het strand in de periode tussen het uitwriemelen der natte zwembroek en het optrekken der onderbroek over de natte benen. Of in de sauna, daar ook valt dit schuifelen te bezichtigen.

Een term dus die de angst voor het vallen van die handdoek verenigt met de trots van de ingetrokken buik en de belemmering tot stevig doorstappen die de handdoek ter hoogte van bovenbenen en knieën vormt.

Hoe anders vergaat het een vrouw met dezelfde outfit. Hoe zeker en wandelt zij aldus uitgedost voorbij. Hoeveel eleganter ziet zij eruit. Haar handdoek, haar element.
Is het omdat bij haar de handdoek niet rond het middel komt te hangen, maar net boven de borsten wordt vastgesnoerd op een manier die nooit dreigt los te komen? Desnoods danst zij er een verleidelijke rumba in. No sweat.

Maar hij heeft geen optie. Een badhanddoek ter hoogte van de mannelijke borsten is geen zicht. En een handdoek boven de welving die een man wél heeft, ter hoogte van de (bier)buik dus, een plaats die mogelijk wel enig houvast zou bieden, al evenmin. En dus wordt de schaamlap van badstof node gehangen rond de lenden, waar hij slechts centimeters verwijderd is van het ontbloten van zijn privaatste delen, en dus ook nog eens een normale wandelgang hindert.

Op deze manier kan hij niet normaal stappen. Geen wijdbeense gang mogelijk. Geen stevige tred. Want altijd wringt de stof tegen, en wordt hij gedwongen te luisteren naar zijn heupen. Niet naar zijn in deze omstandigheden snel krimpend geslacht, zoals hij gewend is te luisteren in die lichaamsregio, maar naar zijn heupen en het al dan niet beginnen glijden van de gesjorde badstof. En de handen altijd in aanslag om bij gebeurlijke rampen onmiddellijk redding te brengen, de grijns rond z’n mond al bij voorbaat schaapachtig.

The sauna shuffle, het zou kunnen, maar het is al te swingend voor de manier waarop hij zich daar voortbeweegt. De handdoekgang, klinkt wel houterig genoeg, maar geeft de inherente angst van het gebeuren niet genoeg weer. Ontblotingsangst is het ook niet per se, want in de saunacontext heeft hij minuten daarvoor nog met zijn spel bloot liggen zweten of staan douchen, en toch is daar dat gangetje zodra de handdoek om gaat. The ministry of silly walks ook al geconsulteerd, maar aan dat loket kenden ze de naam voor dit gangetje al evenmin.

Ik zoek, maar ik vind niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s