Ladyshave van het jaar

Op kosten van Yelo (de app van Telenet, die ooit in ruil voor een paar avondjes feedback geven over hun product wat voedselbonnen uitdeelde) weest eten bij Sofie Dumont, in Halle. Les Eleveurs. Bij de Ladyshave van het jaar 2009 dus.

Les Eleveurs (Halle)

Vooraf canneloni van dikbil (een ietwat fancy schmanzy manier om “een dun schelleke rundsvlees rond een schijfke ramenas, in een rolleke” te zeggen) met 3 (drie) soorten mayonaise . Die met dragon, onderaan de foto, was het lekkerst. Aan de overkant was gekozen voor een gemarineerde garnalen met mandjeskaas, wat minder in de smaak viel. Geen haar in de boter, evenwel.

Les Eleveurs (Halle)

Tussenin (warme) rode poon in een (koud) soepje van koolrabi, met daarbij nog wat zandwortel, nog koolrabi en spitskool. Overheerlijk. Het haar op mijn armen ging ervan overeind staan.

Les Eleveurs (Halle)

Over naar de main dish, met een rondje van krielaardappeltjes, champignon, jonge bloemkool en asperges, met daarin een paar lamsstukjes en jus met geconfijte citroen. Niet overdreven al het lekkerste dat ik ooit lamsvlees heb weten serveren. Om met huid en haar op te eten.

Les Eleveurs (Halle)

En om af te sluiten een dessertje met aarbeiroomijs, marshmellow en meloen. En zeer bittere karameltoffee. Best lekker en mooi, maar stond niet helemaal op het niveau van de andere gangen. Gestrand op een haar van supergoed.

Kortom, die Sofie, zoals Fad Gadget het vroeger al zong, die kan het. “Chef it, chef it, chef it“.

Een gedachte over “Ladyshave van het jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s