Naar Grimbergen

Weet ge wat geweldig is: biermerken die zich herpositioneren. Zo eerst in een vat, of een fles, of een glas … en daarna ergens tussen neus en kin.

Grimbergen glas

Alhoewel ze het bij brouwerij Grimbergen misschien over een licht ander soort positionering hadden, in het marketingplan. Want ze hebben er een nieuw logo, en een nieuw verhaal (alles is een verhaal tegenwoordig):

Het nieuwe logo van grimbergen bier

Het verhaal, dat van de feniks. Over de abdij van de Norbertijnen die al driemaal in as werd gelegd, maar altijd verrees en daarom maar de legendarische vogel als logo koos. Een campagne met Jan Decleir:

Beter nog: ze nodigen enige bloggers uit om die rondleiding met abt Erik in de Abdij eens zelf mee te maken. Met een hapje vooraf, en een drankje (ik vermoed Grimbergen) achteraf. Volgende week dinsdag, om een uur of 7 ’s avonds. En ik mag mee.

Sterker nog: en gij dus ook, misschien. Want ik mag iemand mee uitnodigen. Liefst met een blog, maar een indrukwekkende sociale mediapersoonlijkheid in het algemeen of een bierkundige interesse in het bijzonder zal ook wel mogen.
Geef als je mee wil en kan een indrukwekkende sociaalmediapersoonlijke of bierkundige gil in de comments hieronder, en ik kies er eentje uit volgens de goesting van het moment. Bijvoorbeeld aan degene met het indrukwekkendste argument waarom precies hij of zij een verrijking van het sociale mediapersoonlijke annex bierkundige gebeuren in Grimbergen zou zijn. Comment met verstand.

11 gedachten over “Naar Grimbergen

 1. Jammer dat ze al jaren het bier niet meer in de abdij brouwen. Ze leven er wel van 😉
  Ik zou graag de abdij eens bezoeken. Ik woon al meer dan 15 jaar in Grimbergen, een paar jaar bijna onder de toren van de basiliek zelfs, maar verder dan de tuin ben ik helaas nog niet geraakt. Ik ben benieuwd wat er zich achter die muren afspeelt…
  Ik drink liever Duvel dan Grimbergen, dat vinden die Norbertijnen vast godslastering.
  Maar als ik in de buurt ben van de abdij spring ik wel eens binnen in Het Fenikshof voor een Grimbergen Goud, dat kan er wel aan tippen.

  Like

 2. Lijkt me een leuk aanbid. Vooral de Grimbergen Gold kan ik wel smaken, bier met hoppy personality. En zelfs als zelfverklaard zytholoog en microbrouwer kan je overal iets bijleren, ervoer ik al meermaals.
  Maar ik ben helaas niet vrij die avond (het seizoen der nieuwjaarsrecepties slaat weer keihard toe). Veel plezier voor jou en je date dus!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s