Zuid-Amerika for life

Soms zou het leven simpel kunnen zijn. Pas nog zocht een bedrijf uit de IT hier een nieuwe mens. En nu valt er een voorstel voor #crowdsourcingforlife binnen, waarbij een mens uit de IT een nieuwe uitdaging zoekt. Simpel zou zijn: we zetten die twee aan tafel. En twee keer bingo voor Music for Life.
Maar de IT is een casserollenwinkel met zeer veel verschillende deksels, zodat niet alles op alles past natuurlijk. Toch zeker niet als de zoekende IT’er zijn horizon wil verleggen. Richting Zuid-Amerika.

Ken jij, of ken jij in je netwerken mensen die zaken doen met Zuid-Amerika, die IT-projecten hebben lopen die wel eens in dat werelddeel van pas komen? Lees en versterk dan deze oproep, het kan 150€ voor Music for Life opleveren.

Nog een Droomjob For Life, maar dan in omgekeerde richting :

Ik ben Dominiek, welopgevoed doch spijtig genoeg Westvlaming, heb van handelsingenieur gestudeerd en vervolgens alsnog de wereld van IT-projecten en business processen in gerold, op vandaag ICT Manager van beroep. In de vrije tijd gepassioneerd door nieuwe media, nieuwe technologieën, nieuwe creativiteit, nieuwe economieën en soortgelijke traditionele zaken. Maar ook en vooral keihard gepassioneerd door Zuid-Amerika, zowel puur persoonlijk als vanuit professionele interesses. Ik ben er vrij zeker van dat veel Zuid-Amerikaanse landen de nieuwe economische wereld gaan vormen, ze kunnen wat opsteken van ons, maar wij ook heel veel van hen…

Dusssss : IkVerkoopMezelf For Life. Ik wil bijzonder graag in (of toch heel vaak mét) Zuid-Amerika gaan werken. Dat mag als expat zijn. Dat mag onder de vorm van regelmatige projecten aldaar zijn. Er zijn ongetwijfeld bedrijven die heel hard op zoek zijn naar mobiele mensen om daar regelmatig en/of een lange tijd te gaan zitten. Maar ik vind die bedrijven niet. En zij mij ogenschijnlijk ook niet.

Vandaar doe ik beroep op crowdsourcing for life. Kom ik via dit kanaal in contact met een bedrijf of ondernemer die me brugfunctie geeft tussen het bedrijf hier en een land ginder ver, dan geef ik 150 €…

Zal niet simpel zijn, maar wie weet…

Zelf ook een vraag crowdsourcen?

Twitteraars, bloggers en facebook-zotten lossen tot 24 december je prangendste vragen op. Ben je tevreden over het antwoord, doe je een milde Music for Life storting. Een iets langere uitleg staat hier, in ’t kort: wij lossen de problemen op als ze zich stellen.
Heb je een vraag (Wat is de beste film die in de bioscoop speelt? Welk merk slagroom gebruikt Lesley-Ann Poppe, Bestaat sinterklaas?): mail ze naar dirk.houbrechts@gmail.com. Zet erin wat je altijd al wilde weten en het bedrag dat je betaalt als er een bevredigend antwoord op je vraag binnenkomt.

Actieoverzicht

Bijeengebracht tot nu toe : 0 euro
Som voor Music For Life 2010 als we alle vragen beantwoorden: 925 euro

Nog te beantwoorden:

(Music for Life actienummer: MFL1096)

3 gedachten over “Zuid-Amerika for life

 1. Ah Zuid-Afrika… we wish…

  Dominiek, onze tips:
  toen wij naar Zuid Afrika gingen zochten we de Zuid-Afrikaanse-Belgische club op. Die hebben netwerkevents, waar je je visitekaartjes kan rond delen.
  Er is vast en zeker een Zuid-Amerikaanse-Belgische club ergens.
  Unizo is steeds een goed startpunt, zij kennen vaak ondernemers die op zoek zijn naar export.
  FIT.be is ook een goeie plek om contact te nemen: zij kennen alle bedrijven in een regio, en kunnen die lijsten doorspelen.
  De Belgische ambassade in een land/stad van keuze kan ook redelijk wat contacten hebben.

  Of, en dat lijkt een jump in het duister, maar is het minder dan het lijkt: zelf naar ginds trekken, naar iets gaan als urbanstation.com.ar in het land van je keuze, en contacten leggen. You’lll see: it will work out.
  Wij werken elke dag in een kantoor met mensen van overal, en leerden al Fransen en Belgen kennen, en zijn uitgenodigd in plaatselijke expatnetwerken. Vaak bijzonder boeiend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s