Das Pop in Oostende

Vroeg Bent: “Zijn er soms nog vragen?
Iemand uit het publiek, namens het publiek: “Wanneer gaat die snor af?“.
Bent, perfect getimed: “Neenee, hier heb ik veel te lang voor gespaard“.

Voilà, dan zijn we over het onderwerp der recente bovenlipbegroeiing van de Das Pop-zanger alvast uitgesproken.

– – – – – – –

De opzet was gisteren naar “A Lovely Evening With Das Pop” te gaan in het Kursaal van Oostende. Gewonnen met een wedstrijdje op visitoostende.be. Wij dus naar Oostende gesnord.
Dat was de opzet, maar het werd “A Lovely Albeit Slightly Awkward Evening With Das Pop“.

De opzet is een kleine tour langs een paar theaterzalen (nog te zien in Turnhout, Menen, Sint-Niklaas, Gent, Sint-Lievens-Houtem en Roeselare in de komende 2 weken). Das Pop semi-akoestisch en aangevuld met strijkers. Schone versies van popsongs. Oud en nieuw werk, van hun debuutsingle en The Little Boy naar recente songs als Underground of Never Get Enough en Telephone love en tussenin nog wat onverwachte uitstapjes naar film en theatermuziek die ze schreven. Dat zat snor.
Dat was de opzet, en het werd wel mooi, edoch nooit echt ontroerend of tot het bot. Uitgekleed, en aangezet met strijkers, dat wel. Maar vaak dus net iets te veel pop in Das Pop. Om u een idee te geven, deze video van Fool for Love in de Studio Brussel studio, in dezelfde soort bezetting:

De opzet was een intieme sfeer, een warme setting, gezelligheid en aaibaarheid. Een poesje dat op de schoot ligt te snorren, dat gevoel.
Dat was de opzet, maar de enorme zaal was niet helemaal gevuld, en een deel van gevulde deel bestond uit pubers – een school op zeeklassen bleek later – waarvan een groot aantal het Das Pop optreden leken te ondergaan met een enthousiasme dat ik mij gelukkig enkel kan herinneren uit de toneelvoorstelling in mijn schooljaren. Als Bent floot, waren er grapjurken die meefloten. De chips ging rond. Het applaus was lauw. Toen de band de eerste keer het podium verliet, verliet de helft van hun meteen de zaal als had men nog nooit van het concept “bisnummers” gehoord. Milenniumstudenten, tss.

De opzet van zo’n tournée was een nieuw licht op de band te laten zetten.
Dat was de opzet, maar de lichtman had zijn snor gedrukt: een paar spots schenen oogverblindend in de ogen van een stuk van het publiek. ’t Ziet er nog een beetje zwart van voor mijn ogen, een dag later.

De opzet was a lovely EVENING with Das Pop. Maar er werd duchtig in geschoren. Van kwart na acht tot half tien, dan toch gegeven bissen incluis. Echt lang is het niet. (insert vergelijking met de broeklengte van Bent here)
Dat was de opzet, maar Das Pop verdiende dus een beter publiek, en een vollere zaal. En zelfs ondanks dat, en de snor, was ’t niet slecht.

– – – – – –

A Lovely Evening with Das Pop

Voor wat foto’s kan je terecht bij Marieke Stulens en Pauline Poelmans, die naar A lovely evening with Das Pop gingen voor jongerenmagazine Stampmedia. Meer foto’s in hun Complete Set.

Een gedachte over “Das Pop in Oostende

  1. Zonde! In Leopoldsburg was het gelukkig een beter publiek in een bijna volle zaal: aandachtig luisterend, stil tijdens de intieme momenten, enthousiast bij de energiekere nummers en twee staande ovaties aan het eind. Ik vond het wel echt een lovely evening…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s