Tour de Sloggi

Oh no, of beter Yep, de JEP – Jury der Ethische Praktijken inzake Reclame – heeft het weer gedaan. Een klachtenbrief gekregen, geoordeeld, en geordonneerd dat de advertentie in kwestie stante pede uit het straatbeeld dient verwijderd.

Het gaat daarbij om dit ongelooflijk aanstootgevend en obsceen beeld, strijdig met elk goed fatsoen, dat ik hier dan ook slechts met de grootste tegenzin en terughoudendheid durf neer te poten:

Tour de Sloggi

De enige goeie reden die wij kunnen bedenken om deze affiche te verbieden is dat er vier madammen in witte slipjes rondrijden, terwijl er in de Tour uiteraard maar eentje zou worden uitgedeeld. En dat het hier mogelijk niet echt om wielrensters gaat, vermits die toch meestal met een iets gespierder derrière, een zeemvel in de broek en van die zongebrande koursmouwtjes op de armen rondfietsen. Maar daar blijkt het niet om te gaan. “Onfatsoenlijk, dubbelzinnig en onwaardig voor de vrouw van wie het imago wordt uitgebuit“, zegt de JEP hierover.

Als ik van Sloggi was, ik schreef een brief terug: "Uw beslissing over het onderwerp op onze affiches is compleet van de pot gerukt. Onze broek zakt er van af. Wat een vuile streep – oei slip of the tongue – streek. De JEP gaat hier toch echt met de billen bloot. Als ge dit al aanstootgevend vindt, uit welk achterlijk hol komt ge dan gekropen? En uw motivatie heeft niks (zelfs geen string) om het lijf. Dat deze fraaie derrières vrouwonvriendelijk zouden zijn is een mening die zelfs een kind in Villa Achterwerk niet zou durven poneren. Kortom: wij gaan hier niet aan gatlikkerij doen, ww beslissing interesseert ons echt geen reet, en zelfs als ze ons interesseerde lieten we ze er aan roesten. Wij vegen er ons gat aan. Hoogachtend. Sloggi."

Of ze gewoon een poepie laten ruiken, de Tourslipjes écht uit het straatbeeld laten verdwijnen. De rest van de affiche niet. Sli(e)p uit.

Ach, de nieuwe puriteinen. Ze zitten overal. Bij de JEP, in de app store, bij de imams, bij Google (ik wacht bang af of ik ook voor deze post een waarschuwing van Adsense ga krijgen, ge weet nooit met die mannen of ze dit nu weer niet te bloot gaan vinden)… Barre tijden breken aan.

En dat op de dag van de echte Koninginnerit in de Tour. Col de Marie-Blanque, Soulor en Tourmalet. 8" seconden verschil tussen Contador en Schleck. Nog volop strijd om het geel, het podium, het groen, en de bollen. Een Belg die zijn vijfde plaats verdedigt. En dan nog wat controverse om een fraaie Sloggi-billboard. Met ons gat in de boter gevallen, dàt zijn we.

4 gedachten over “Tour de Sloggi

  1. Ik zie hier geen graten in. De vorige ondergoedreclame met engleltjes en duiveltje heef ook maanden aan de muren gehangen, en daar krijg je net dezelfde achterkanten te zien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s