Deeplinks

Na de naamsverandering van De Post naar bpost, stel ik nog een imago-operatie voor. De NMBS, zou die ook niet eens een naamswijziging en bijhorende nieuw logo van een paar miljoen kunnen gebruiken? Ik had gedacht aan B-FAIL, eh, B-RAIL.

NMBS wordt B-RAIL

Met als baseline iets als “B-RAIL, waar men eerder zijn treinen dan zijn vooroorlogse auteursrechten op links afschaft”.

In de opschudding rond de NMBS en het verbieden van irail.be, komt nu immers ook boven water dat de NMBS via advocatenbureau Stibbe actief zijn policy op het verbieden van ongevraagde en/of deeplinks afdwingt. Dit soort brieven sturen ze naar snoodaards (in dit geval wellicht de mensen van website www.railtimehistory.be) die de euvele moed hebben te linken naar een pagina binnenin de NMBS-site:

NMBS verbiedt deeplinks

Groot gelijk, NMBS, die linkleggende nozems moeten dringend gestopt.
Hoe bedoelt ge, wat is er daar mis mee?
Jamaar, die linken dus wel naar een pagina BINNEN de NMBS-site, hé, NIET naar de homepagina! En ongevraagd bovendien. Op een site die vertragingen bijhoudt, wat helemaal niet strookt met het imago van de NMBS! Hoe onverantwoordelijk en respectloos kunt ge zijn? Dat vinden wij niet leuk, dus is het illegaal. Voor de rechter, die mannen. Het zal ze leren.

Nee, in de wedstrijd “Hoe wereldvreemd kunt ge zijn?”, maakt de NMBS een serieuze kans. Alhoewel, in de Waalse pers die Google voor de rechter sleept wegens het indexeren van hun inhoud zodat mensen die misschien kunnen vinden (OMG) en lezen (OMGWTFBBQ) vinden ze wellicht nog een geduchte concurrent in eigen land.

Ik stel voor dat als het echt tot vervolging komt van zo’n linklegger, we als webcommunity wat geld bijeenleggen, en op onze beurt de NMBS eens voor de rechter dagen. Wegens roekeloos geding.
Of met een tegenklacht. Want ze maken zich op hun eigen homepagina (nog altijd niet werkend zonder www) schuldig aan ten minste 26 deeplinks. Het lef! Het zou natuurlijk kunnen dat ze daar via email aan zichzelf netjes toelating voor gevraagd en gekregen hebben. Dat ze dat dan maar eens zonder antidateringen bewijzen. See you in court.

Een gedachte over “Deeplinks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s