Ik emigreer

Vlaanderen trekt een gele kaart (en wallonië een rode). Waar is de tijd dat the day after iedereen de verkiezingen had gewonnen, en het land rustig oranje bleef kleuren? Van vader op zoon, en moeder op dochter.

Vlaanderen kleurt geel

Ik weg dus. Naar een plaats waar het wel nog ongenêneerd oranje kleurt. Nederland. Er is mij asiel beloofd. In een vluchtelingenkamp in het hoge Noorden. Ik stop mijn hebben en mijn houden in mijn koffer. En ik ben weg.

Landal Esonstad Anjum

Met dank aan Talking Heads en Holland.com, die het in hun malle hoofden kregen mij een reis cadeau te doen. Naar Anjum. Let’s roll.

2 gedachten over “Ik emigreer

  1. Schone streek. Mijn triptips in de buurt: Groningen, Schiermonnikoog, Zoutkamp (als tussenstop, het ijskraam langs de kaai is een aanrader), en op de terug- of heenweg ook eens langs Giethoorn passeren (bestel zon, geen wind).

    Like

  2. En dan valt nog op dat precies in de kantons die tegen de taalgrens liggen, Vlaanderen er nog het kleurrijkst bijligt. Waar meent de rest van Vlaanderen dan toch van wakker te moeten liggen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s