Touch the Future

Of ik de toekomst eens wilde bekijken, vroegen enkele vriendelijke mensen van HP mij vorige week. Hun aanbod: een rondleiding in het Huis van de Toekomst/Living Tomorrow in Vilvoorde, met wat reclame erbij over hun nieuwste gamma printers, kinderen mochten mee.

HP wilde er wat uitleg kwijt over hoe hun assortiment Photosmart-printers tegenwoordig wordt uitgerust met Touchsmart-technologie. En over dat het kinderspel is ermee te printen (vandaar dat de kinderen meemochten). En dat ge er makkelijk en zelfs zonder PC uw foto’s mee kunt afdrukken in prima kwaliteit. En al.
Omdat ik vorig jaar nog maar pas een printer – de C8100 – heb gekocht, wist ik dat eigenlijk al. Wel plezant was om hun iphone print-applicatie eens uit te proberen in een draadloos netwerk met 8 naamloze printers. Spannend waar je foto dan uit gaat komen. Printerroulette, binnenkort ook in uw kantoor?

HP Photosmart Premium met Touchsmart technologie

Toch zou ik de waarheid geweld aandoen als ik alleen dààrvoor naar Vilvoorde gekomen was. De toekomst, die wilde ik zien. Dit is wat ik leerde:

Keuken / Huis van de toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst gaat al uw keukenmateriaal eerst 400 jaar in een woestijn gezandstraald worden. Of worden gerecycleerd uit oude decors van Star Trek.
Keuken / Huis van de toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst gaat men een televies inbouwen in uw keukengerief. En krijgt ge er gratis een gepensioneerde bij die komt bijklussen en alle functies kent! In de toekomst gaat trouwens iedereen op pensioen op zijn 45ste, maar blijft daarna verplicht doorwerken aan halve prijs.
Eetkamer / Huis van de toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst gaat men nog steeds eetkamers hebben. Vergeet dat van die pillekes of tubes met driegangenmenu’s.
Kinderkamer / Huis van de toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst gaan uw kinderen opgroeien in een ei. Met ingebouwde playstation 4, 5 of 6 console, al naargelang hoever in de toekomst u die kinderen gaat maken.
Slaapkamer / Huis van de toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst gaat men de douche vanuit het bed kunnen aanzetten. Nog nooit was uw one-night-stand een hint geven dat het tijd is om te vertrekken zo makkelijk!
Badkamer / Huis van de toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst gaat het probleem van de met vingernagels, haar en tandpasta verstoppende afvoerputjes van lavabo’s definitief uit de wereld geholpen worden!
Woonkamer / Huis van de toekomst (Foto op Flickr van houbi) In (het huis van) de toekomst gaat uw Living Tomorrow heten. Schone naam voor een living, vonden wij.
Driving Tomorrow / Huis van de Toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst gaat ge alleen nog gesimuleerd op computerschermkes aan gemotoriseerde voortbeweging doen! En komt er een persfotograaf kijken als ge aan dat “driving tomorrow” doet.
Supermarkt / Huis van de Toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst is het aanbod in de hypermoderne supermarkt om de hoek bepaald schaars te noemen. Als ik van u was zou ik nu al hamsteren.
Supermarkt / Huis van de Toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst gaat er software en machinerie uitgevonden worden die vanzelven een appel kan herkennen, wegen, en het etiket voor de kassa afdrukken. Gepensioneerden zullen hiervan nog jarenlang paf staan.
Bank / Huis van de Toekomst (Foto op Flickr van houbi) In de toekomst zal de bankier in het kantoor om de hoek u nog enkel te woord staan via webcam, die hij aanzet vanuit zijn kantoor op de Malediven waar hij geniet van zijn welverdiende bonussen.

Het is niet uit te sluiten dat ik niet alles tijdens de rondleiding 100% correct begrepen heb – het moest nogal snel gaan – maar volgens mij staat er ons in de toekomst nog wat te wachten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s