Net niet

Treinen zijn monsters. Mastodonten die niet kunnen uitwijken en remafstanden hebben die eerder in kilometers dan in meters zijn uit te drukken. Logisch dan ook dat je op overwegen, perrons en in de buurt van treinsporen je gedachten er beter bij houdt. Tenzij je graag een morsdode kandidaat voor de Darwin Awards wordt.
Dacht ik. Maar er duikt de laatste maanden zoveel bewijs op van het tegendeel, dat ik begin te twijfelen.

Neem deze nu, stomdronken vrouw valt op het spoor van de metro: :

Enige schade: een kater, van jewelste.

Of deze, vrouw op perron met buggy. Buggy doet wat buggy’s doen, te weten: rollen. Van het perron dus:

Baby komt er naar verluidt met niks meer dan een buil van af.

Of deze, idioot steekt na het neergaan der overweg-slagbomen nog rustig even over. Waarna hij wordt gevolgd door een nog idiotere idioot:

Een schoen. Gewoon een schoen kwijt.

En nu vandaag weer deze, een dubbele narrow escape, een close shave in het kwadraat. Van een spoor-controleur die er zich blijkbaar nauwelijks van bewust is dat op de sporen die hij controleert af en toe ook treinen rijden:

Geen andere schade dan een acute hartstilstand, voor hem en voor iedereen die ernaar kijkt.

Darwin heeft afgedaan, denk ik. ’t Is niet langer “survival of the fittest”. Eerder “survival van klojo’s met hoerenchance”.

5 gedachten over “Net niet

  1. Idd, niet te doen! Ik kan wat ik meegemaakt heb hier ook eens bijzetten. In Zottegem wou ik de trein nemen, samen met mijn zoontje Jasper van 1,5 jaar die in de buggy zat. Toen ik de buggy omhoog stak en ik op het perron stond en iemand de buggy op de trein aannam, gingen de deuren van de trein toe, zat de buggy klem tussen de deuren en de trein ging vertrekken. Na veel paniek en geroep is er personeel van de trein komen aanlopen om met man en macht de deuren weer open te trekken. Ze hebben ons er vlug opgestoken en de trein was weg. Oef … alles goed afgelopen, maar ben er toch efkes niet goed van geweest.

    Like

  2. Wowi! Die laatste. How lucky can you be. Langs de andere kant was het nogal sneu voor hem geweest had die tweede trein hem geraakt. Aangezien hij zo acrobatisch wegsprong bij de eerste. Goeie reflexen, zeg ik u.

    Like

  3. Wowi! Die laatste. How lucky can you be. Langs de andere kant was het nogal sneu voor hem geweest had die tweede trein hem geraakt. Aangezien hij zo acrobatisch wegsprong bij de eerste. Goeie reflexen, zeg ik u.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s