Dans voor het Klimaat

Nic Balthazar strikes again. Dans voor het klimaat, zijn nieuwe klimaatbewustmakingsmassadansvideoclip op het strand van Oostende is klaar, en gelanceerd:

Enigste opmerkingen (en ge moogt op uw twee oren slapen, Nic, ik ga het niet over uw waanzinnige CO²-uitstoot die vrijkomt in hoedanigheid van filmprijzenontvanger en Vlaanderen Vakantieland-reporter en allround overenthousiaste mens hebben):

  • "Underwhelming" was het eerste woord dat bij mij opkwam. Zoals in "Was daar al die ophef en U2-medewerking en 12000 vrijwilligers voor nodig?" (En nee, Nick, ik ga het maar niet hebben over de waanzinnige CO²-uitstoot die er daarbij moet vrijgekomen zijn).
  • How do you spell "verzameling van clichés" in 26 languages?
  • Effectief clipke, niemand zal er zich een bult aan vallen, kwam ook wel bij me op.
  • Het Dutch in de "Dutch version" van de clip lijkt (voorlopig?) verdacht veel op Engels.
  • En, als ge regeringsleiders bij het vertonen van uw clip in Kopenhagen aan het dansen wil krijgen, had je dan niet beter een dansbaarder muziekske gekozen? Iets minder triomfantelijks ook dan "Magnificent". "La valse des souris grises", of zo?

Maar eigenlijk is dat detailkritiek. Ik ben het helegans eens met de boodschap in deze clip. ’t Is tijd dat op de Klimaatconferentie in Kopenhagen een definitieve halt wordt toegeroepen aan de opwarming van de aarde. Dringend! Anders komt Geena Lisa Peeters zoals op 0:12 in de clip elke dag voor uw deur staan schreeuwen:

Dat ge allemaal gewaarschuwd zijt, zeg ik u.

Een gedachte over “Dans voor het Klimaat

  1. Wij stonden uren op het strand en vinden het een mager resultaat. Enfin: ikzelf ben na een kwartier gaan filmen omdat ik zo goed als geen muscle memory heb. De clip van vorig jaar was gefocuster: die massa mensen had een visuele functie. Het dansje van Koen Augustijnen (les Ballets C. de la B) duurde 4 uur om aan te leren. Je zou de montage moeten zien van mensen achterin de opstelling die hopeloos proberen de bewegingen te onthouden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s