39,9° le matin

Wie het weet, mag het zeggen. Want wij, en met ons de wetenschap, weet het precies niet meer zo goed.

Het probleem situeert zich ergens in Floortje. Al een week of drie snotterend en lichtverkouden, maar sinds deze week met een vreemde ziekte onder de leden. Het symptoom (want er is er eigenlijk maar één): koorts. Hoge koorts, altijd in de buurt van de 40 graden. Die niet wil wijken (Perdolan of Junifen krijgen de koorts wel tijdelijk naar normalere waarden).

En dat duurt nu al zes (6) dagen.

Twee doktersbezoeken aan de kinderdokter brachten geen uitsluitsel. Eerste diagnose was een griepje (ay caramba?), de tweede de driedagenkoorts. Maar die kunnen niet meer kloppen. Tenzij de driedagenkoorts overuren met recup klopt dezer dagen.

Vandaag kon Annemie het niet meer aan (slapeloze nachten, er is een grens aan), en in plaats van nog eens naar de dokter morgen, is ze met zieke Flo naar het UZ getrokken.
Daar vinden ze het alarmerend genoeg om haar aan een grondige doorlichting te onderwerpen. Foto’s van de longen (niks te zien), urineonderzoek (geen ontsteking), bloedonderzoek (zowel waarden die wijzen op een virale ontsteking als op een bacteriële onsteking). En dus ligt Floortje aan het infuus. In het hospitaal. Moet minstens een nachtje daar blijven, om verder uit te zoeken wat er scheelt.

Niks om zware zorgen over te hebben. Maar toch, we willen het nu onderhand wel eens weten.
En morgen wordt het wel puzzelen. Zonder auto, zonder moeder, terug school na een week herfstvakantie.

4 gedachten over “39,9° le matin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s