Under Construction

Dit brengt herinneringen boven: “every under construction sign ever used on Geocities”.

Please be patient - This Page is Under Construction! (Foto op Flickr van houbi)

En dat gaat zo nog een pagina of 50 door. See it in glorious animated action at www.textfiles.com/underconstruction/

Uit de tijd dat het nog good practice was uw website-bezoekers op de onafgewerktheid van uw website te wijzen via een “werken in uitvoering” afbeelding. Of dat het een goed idee was een website aka hoompeetsj te maken op Geocities (waar de stekker over een week wordt uitgetrokken). Ooit een dienst die waar Yahoo 3,6 miljard dollar voor betaalde (zij het in aandelen, die nu op de beurs nog ongeveer 150 miljoen waard zijn). Waanzin, of toch de waan van een jaar of 10 geleden.

Maar aan de andere kant, gaan we over een jaar of 10 niet met evenveel compassie terugkijken op onze webgebruiken? Onze alfa-beta-gaga. Dan maakt er iemand een verzameling van alle “beta”-logo’s van de webservices die we nu gebruiken, en de waarde die ze toebedicht krijgen.
Of van de alpha software die de wereld of toch het web-as-we-know-it helemaal gaat veranderen. Wolfram alpha en Google Wave, bijvoorbeeld.
Het ene de zoekmachine die alles ging wijzigen maar waar een half jaar na lancering nauwelijks een levende ziel nog naar omkijkt. Het andere de tool die email gaat vervangen, en Google docs, en Instant Messaging, en chat, en wiki’s en videoconferencing, en het invullen van sudoku’s. Niet, dus. ’t Gaat misschien een fijne tool blijken voor samenwerking in kleine teams, maar zelfs dan is er nog veel werk aan voor Google. Want blijkt na het bemachtigen van een felbegeerde invitatie ongeveer even begrijpelijk en “af” als zo’n website met een knoert van een “under construction”-banner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s