20 jaar VDAB

Gisteren was er nog eens iets te vieren, bij de VDAB. Niet de nieuwe werkloosheidscijfers, want die zijn niet fameus. Wel het 20-jarig bestaan.

Voor de gelegenheid werd de Brusselse hippe club “Le You” afgehuurd. Iedereen kreeg een stempelkaart voor de drankjes. Bert Stephani (van de machtige fotoblog Confessions of a Photographer) trok portretfoto’s van iedereen die het wilde. Hapjes, dessertjes.

Fons Leroy gaf een korte speech en vertelde dat de VDAB niet moet gaat afslanken – de crisis weetuwel – in de komende bezuinigingsronde. Wel gaat er geschoven worden in de opdrachten zodat de komende golf van nieuwe werkzoekenden – de crisis weetuwel – met hetzelfde personeelsaantal gaat opgevangen worden.

En dan was het natuurlijk aan de dansvloer. Ambtenarenbal in oktober.
Er was een deejay-contest, waarbij 4 VDAB’ers met draaitalent elk een half uur hun kunsten mochten tonen. Hilariteit alom bij de 2de DJ – type VJ Tony voor al uw trouwfeesten en pensenkermissen. Hij bleek zelfs een speciale gast bleek bij te hebben. Met een bodyguard:

Eddy Wally @ 20 jaar VDAB (Foto op Flickr van houbi)

Die cowboyhoed, zou het Bobbejaan Schoepen kunnen zijn?

Eddy Wally @ 20 jaar VDAB (Foto op Flickr van houbi)

Helaas, het was de genaamde Eddy Wally, kranig oudje die zijn Chérie en Spring uit een vliegmachien kwam voorzingen.

Eddy Wally @ 20 jaar VDAB (Foto op Flickr van houbi)

Ambiance! Gelukkig kwamen er daarna ook nog twee goeie dj’s (Nassim Berouag en David Vicente), die de lont goed in het danskruidvat wisten te houden. En werd het dankzij de vele halflege drankkaarten van vroege vertrekkers nog wreed plezant. Cue slideshow.

Op naar de 25 jaar VDAB, dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s