Windloos

Denk dat we een nieuw woord nodig hebben, om het weertype van vandaag te beschrijven. De windloos.

21° leek wel 28°, door het totaal ontbreken van zelfs maar het geringste zuchtje wind. Geen bries te bekennen. Geen zucht te zien. Nooit eerder zagen de windmolens langs onze snelwegen en havens er nuttelozer uit.

De windloos, hij bestaat in ongetwijfeld in vele formaten. Heeft wellicht een eigen schaal zoals zijn tegenhanger de windhoos wordt gecatalogiseerd volgens de Schaal van Fujita. Van een lichte windstilte tot de anti-tornado, de a-orkaan.
Dan was het vandaag toch wel een F5 op de schaal van de windloos. En dan is het lastig barbecues aansteken.

Allez, stel u maar eens voor dat je vandaag iets heel belangrijks moest doen – een paar miljoen losgeld voor je ontvoerde vriendin gaan afleveren bij de kidnappers, pakweg. En dat het echt heel duidelijk was dat je op tijd met je boot bij de afgesproken boei moest langsvaren om er een koffertje ongemerkte biljetten te hangen, want dat de kidnappers anders niet alleen je vriendin, maar ook je moeder, je dochter, en de knappe dochter van je bakker zouden ontvoeren, en van al dat geliefd vrouwvolk zouden beginnen al hun haren één per één uit te trekken. En dat je daarbij van de schurken niets anders dan een zeilboot mocht gebruiken, eentje zonder motor. En dat ge daar dus zoudt zitten op uw bootje. Op zee. In een windloos. Met uw geld in een koffertje ongemerkte biljetten. Rot, toch? En na een tijd zou de honger ook de kop op steken, durf ik wedden.

Een gedachte over “Windloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s