Drummen

Zonet zag ik volgend clipje voorbijzoeven #:

9 minuten Stomp meets Man Bijt Hond meets Ikea, of zo. Fan-fucking-tastisch.

Blijkt te gaan om de kortfilm “Music for One Apartment and Six Drummers” (hier als mp4-bestand).
Dateert al van 2001. Van het Zweedse duo Johannes Stjärne Nilsson en Ola Simonsson.
En won al prijzen bij de vleet – meer dan 30 in totaal, en kreeg ook een Gouden Palm nominatie.

Nog leuker: de twee makers zijn al een hele tijd aan het leuren met een idee voor een volledige film. “Sound of Noise” gaat die heten, en hij werd opgenomen met dezelfde 6 drummers als die van de originele kortfilm.

De plot:

Police officer Amadeus Warnebring has suffered his whole life from an allergy to music in all its forms. His bizarre condition has resisted every medical investigation and remedy – even the slightest hint of a melody remains torture for Amadeus. His existence is thrown into chaos when a gang of delinquent sonic terrorists, led by beautiful revolutionary genius Sanna, decides to enact a full-scale musical assault in the name of anarchy and freedom, using the city – its buildings, its machinery, its ceaseless noise – as their orchestra.

Their first piece is performed in hospital, on the anaesthesized body of a hateful TV star. Warnebring is called in, and thus begins a surreal investigation which will plunge our reluctant hero into the world he has spent his entire life fleeing… the world of music.

The more Warnebring discovers, the deeper the enquiry takes him, the more disturbing and inexplicable the world around him becomes. Is he losing his mind? As he struggles to retain control over events and himself, the gang mounts a second ‘attack’: a Hip Hop concert played in a bank and involving the destruction of huge sums of cash. Their next aim is the musically-interpreted destruction of the opera house where Warnebring’s conductor brother is due to perform.

When the assaults threaten members of his own family, and when he realizes that the young woman with whom he has fallen in love and the leader of the sonic terrorists are one and the same, Warnebring is left with no choice. If he is to stop Sanna, he must confront his worst nightmare – and enter the world of the musician himself.

De film is nu in de postproductie fase. Lees: hij is opgenomen, maar men zoekt geld om hem te verdelen.
Er loopt op Dailymotion zelfs een wedstrijd, waarbij ge de zevende drummer kunt worden.

Dat snap ik nu niet, dat de geldschieters voor zo’n project niet staan te drummen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s