Hoera, verkiezingen

Het bulkt van de verkiezingen. Van mijnrestaurants (hoera voor het opdondertje van Kortrijk), van Maria’s (hoera voor de tranen van Fleur) en nu zondag alweer van politici. Dat laatste dus zonder hoera.

Want ik vind het verdomme moeilijk om deze keer een keuze te maken. De campagne was – hoe “opgeleukt” ook – nogal zoutloos. Een bende zelfgenoegzame boeren op hun erf (CD&V), kromme redeneerders (Groen!), angsthazen voor de impasse (sp.A), vluchters voor hun eigen schaduw (open VLD), betweterige sofisten (nVA), irrelevante dromers (SLP), zweterige geilaards (LDD) en hooligans uit gewoonte (Vlaams Belang) – of zo kwam het toch op mij over. Het vlaams frietkot riekt muf. En nodigt uit tot vluchten, eerder dan tot supporteren.

En nog een tweede reden tot niet-hoera. Want vrijdag viel er hier nog een oproepingsbrief in de bus. Ik mag op de valreep opdraven als bijzitter. Het lot van de universitair geschoolde, I guess (de voorzitters van het kiesbureau krijgen lijsten van mensen die ze kunnen uitnodigen, en meestal worden die samengesteld met leeftijd >25 en <35 en hooggeschoold. Ik dacht er dus van af te zijn, maar wellicht hebben er weer zoveel opgeroepenen hun excuustrommel bovengehaald dat ze terug bij mij uitkwamen).
Zo krijg ik de Balegemmers eens in hun zondags kostuum te zien, wel. Maar voor de rest een vervelende aangelegenheid. Ik spreek uit ervaring, want het is nu toch al de derde keer dat ik "mag" gaan zitten.

Ondertussen blijkt mijn blogpubliek wel redelijk goed overeen te komen met de keuze die ik meestal maak. U zag het of u zag het niet, maar de voorbije weken kon u rechtsboven een banner van Adhese vinden waarin u "voor de lol" kon stemmen. En de kiezers van mijn blog zijn in grote meerderheid linkserig (groen, rood en paars). 't is maar dat u het weet. 't is momenteel trouwens een nek aan nek race tussen rood en groen, dus u kan de balans nog in de ene of de andere richting laten doorslaan.

Kiezers van houbi.com

Qua voorspellende waarde voor de verkiezingen is “hoe stemt de blogosfeer” wellicht nul de botten waarde. Wel leuk om achteraf op bekenkleur.be eens te zien in welke mate het bloggend en bloglezend publiek afwijkt van de hele bevolking.

Een gedachte over “Hoera, verkiezingen

  1. Het een geestig project, die blogosfeer pré-verkiezing… maar ik heb toch niet gestemd (omdat niet alle partijen opgenomen waren, en ik het nogal heb voor die koddige minipartijtjes).En hoera voor kortrijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s