Ik ging naar Ecoflora…

… en ik kwam daar niemand tegen. Het was nochtans verzameling van tuinbloggers geblazen in die kwekerij van wilde planten en kruiden in Halle.
Weliswaar op een andere dag dan ik er was, dus dat kan wel iets verklaren.
Babybezoek op zondag besliste er zo over. Geen Duizendblad ontmoet dus, Geen Anne-Tanne, geen Chelone, geen eigenwijze tuinier Bart, geen onderdenappelboom, geen Madame Zsa Zsa. Jammer, misschien bij een volgende keer…

Maar daardoor had ik dus wel zin gekregen nog eens naar Ecoflora te gaan, en zagen we gisteren onze kans schoon.

Ik ging dus naar Ecoflora… en ik bracht plantjes mee. 53 stuks, meer bepaald. En nog meer bepaald deze soorten (al deze foto’s zijn van Flickr-enthousiastelingen, ik hoop er volgend jaar mijn eigen foto’s van getrokken te kunnen hebben…):

Blauwe monnikskap (aconitum napellus)

monk's hood / monnikskap (Foto op Flickr van friedkampes)

Zonnehoed (echinacea purpurea)

Flower in Fremont (Foto op Flickr van hopeisalot)

Wede (isatis tinctoria)

Isatis tinctoria Blüte (Foto op Flickr van naturgucker.de)

Vlasbekje (Linaria vulgaris)

Butter-and-Eggs and bokeh (Foto op Flickr van CRimages)

Overblijvend vlas (Linum Perenne)

Blue Flax (Foto op Flickr van GemFireAir)

Wilde judaspenning (lunaria rediviva)

Lunaria rediviva Perennial Honesty Brassicaceae (Foto op Flickr van TokyoTImeFlickr)

Grote veldbies (luzula sylvatica)

Luzula sylvatica (Juncaceae) (Foto op Flickr van stephenbuchan)

Grote wederik (lysimachia vulgaris)

Lysimachia vulgaris_750-500_4 (Foto op Flickr van amadej2008)

Muskuskaasjeskruid (malva moschata)

MuskusKaasjeskruid - Malva moschata - Musk Mallow (Foto op Flickr van Wontolla65)

Brunel (Prunella vulgaris)

Tiny wildflowers (Foto op Flickr van Linda6769)

Wouw (Reseda lutea)

Wouw - Wild Mignonette (Foto op Flickr van Wontolla65)

Dagkoekoeksbloem (Silene dioica)

Red Campion - Silene dioica (Foto op Flickr van Jooliree)

Guldenroede (Solidago virgaurea)

Solidago/ Guldenroede (Foto op Flickr van annemiel)

Klein hoefblad (Tussilago farfara)

Tussilago farfara (Foto op Flickr van gripspix)

Mottenkruid (Verbascum blattaria)

Verbascum blattaria L. (Moth Mullein) (Foto op Flickr van Arthur Chapman)

Melige toorts (Verbascum lychnitis)

2005-07-02 Divizna knotovitá -Rač (Foto op Flickr van beranekp02)

Keizerskaars (Verbascum phlomoides)

Pride (Foto op Flickr van Britta's world of
photos)

Veel kaarsen en toortsen en hoog oprijzend spul. Veel geel ook. Ze mogen dan ook groeien op een zonnig plaatsje, tegen een kastanjeafsluiting waar ze misschien wat steun aan kunnen hebben. Ertussen nog wat papavers en stokrozen zaaien, en dan zou dit stel in theorie een kleurrijk en fris decor moeten vormen langs het pad richting het bos achteraan onze tuin, tegenover de bloemenwei

10 gedachten over “Ik ging naar Ecoflora…

 1. Spijtig dat je er niet bij was, maar er komt wellicht een herkansing.
  Overigens heb ik ondertussen al vastgesteld dat ik toch één en ander vergeten ben, dus moet ik binnen een goeie maand toch nog een keertje terug naar ecoflora, misschien komen we elkaar dan wel tegen 🙂

  Like

 2. Grijns…
  Zondag merkten we al: ‘de één zijn onkruid is de ander zijn felbegeerde bloem’, en dat bewijst dit lijstje maar weer eens:
  Er werd voorzichtig geopperd dat een planten/zadenruilbeurs onder bloggers misschien geen slecht idee was, en met dat in mijn achterhoofd heb ik afgelopen week al een paar van mijn vlasbekjes in potjes gezet: ik vind het een heerlijk bloempje, maar gezien het hier zo goed zijn best doet, bedacht ik dat ik er in de toekomst wellicht wel iemand anders mee kon blij maken.
  Ik ken nog iemand die zondag Brunel en dagkoekoeksbloem heeft gekocht (die moet ik dus ook eens oppotten of zaad van verzamelen… vooral de tweede groeit hier overvloedig en vanzelf), en zelf kocht ik wilde judaspenning, en zaad van wouw (Reseda luteola – als jij Reseda lutea kocht, is dat wilde reseda ipv wouw).

  Like

  1. Juist. Ik zat de hele tijd met “Gagel” in mijn kop na het zien van de foto,maar dat bleek bij nazicht iets geheel anders. Had toch al de twee eersteletters juist. Gelukkig zijn er nog échte plantenkenners.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s