Krokus

Iemand had ons moeten waarschuwen: eind februari, deze week dus, is het tijd voor iets anders. Verlof, namelijk. Krokusverlof. Alsof die bloemen er een haar beter van worden dat iedereen er thuis zit op te wachten.

Gevolg van dit briljante plan is wel dat wij ermee zitten. Met de gebakken peren, te weten: de kinderen thuis. Gelukkig is er een andere slimme die ook een activiteit voor deze nog steeds teleurstellend donkere dagen (en dus krokusloze dagen) heeft bedacht. Laten we ons eens ver-kle-den, zij hij op een dag. En die gebakken peren, te weten: de kinderen dus, vonden dat een briljant plan. Carnaval was geboren (al de truut die verkocht wordt over het ontstaan van carnaval, van “begin van de vasten”, “40 dagen voor Pasen”, “heidens midwinterfeest” en zo meer mag u dus rustig afdoen als vertelselkes. De “kids” een beetje animeren, dat is de bedoeling van dat spel).

Dus doen zij de ganse dag van Piet Piraterij:

Kindercarnaval

De Voil Jeannetten zijn ook al van de partij. En bromberen.

Carnaval (1)

Of slumdog millionaires:

Carnaval (2)

Dolle pret, afijn. You get the picture.
Kortom: Hoera voor Carnaval, Awoert voor krokussen.

Een gedachte over “Krokus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s