Stereotiep gedrag

Amper een dag na het uitbrengen van het GAIA-rapport over de abominabele leefomstandigheden van dieren in de Belgische dierentuinen, gingen ik en mijn familie ons eens vergewissen van de feitelijke toestand in Planckendael.

De mistoestanden waren inderdaad legio. Stereotiep gedrag alom. Leeuwen die brulden, apen die in bomen klommen, koala’s die rondhingen, enz. enz. Nergens zagen wij een dier dat ook maar een beetje de gevestigde cliché’s over zijn soortgenoten succesvol trachtte te omzeilen.

Voor hard en choquerend bewijsmateriaal kan je terecht in deze Flickr-set. Hier alvast een paar dieren die echt niet goed bezig waren:

Gibbon

Een gibbon met een banaan. Puh-lease.

Giraffen

Giraffen met een lange nek. En van die vlekken. I think not…

Kamelen

Ik ging naar Planckendael en kwam tegen … een kameel. Met bulten. Geeuw.
Volgens mij heeft deze kameel trouwens nog ooit geposeerd voor de sigattenpakjes van Camel. Of wacht, was dat niet een dromedaris?

Ooievaar

Ooievaars, vlak voor ik hier heb verklapt dat onze nummer drie op komst is. Oh c’mon…

Zebragat

Zebra’s met een zwart gat. Toegegeven, dit was al enige tijd vòòr de LHC in Zwitserland was aangezet. Maar toch.

Bonobo's

Bonobotransport. Zij weten zij niet dat sinds National Geographic iedereen dat al tot in den treure heeft gezien, zeker? Waarom eens niet met een sling, beco of andere draagdoek geprobeerd? Of met een bakfiets of zo. Alles beter dan dit afgezaagde spektakel.

Neushoorn

Eigenlijk de enige die nog een beetje zijn best deed om origineel uit de hoek te komen was deze neushoorn. Zonder hoorn op de neus. Benieuwd welke chinees nu met een knoert van een erectie zit dankzij het poeder gedoneerd door deze dame…

2 gedachten over “Stereotiep gedrag

  1. Heb 't meermaals gelezen en snap het nog altijd niet. Bedoeld als humor? Dan sla je de bal mis. Op alle vlakken. Bedoeld als kritiek op de houding of het rapport van Gaia? Dan sla je ook daar weer de bal mis. Hun rapport gaat over heus wel wat meer/anders dan enkel Planckendael. Ook elders gaan kijken, beste @houbi? En neen, ik voel me niet persoonlijk aangesproken, reageer niet overgevoelig en ben geen lid van Gaia, om bovenstaande bericht, een jaar oud of niet, ietwat misplaatst te vinden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s