Micro-Macro

Vandaag beginnen we aan een nieuwe lessenreeks hier op houbi.com. Economie.
Economische begrippen in de praktijk. Als je de hele reeks volgt, krijgt ge een MBA-diploma van mij. Een kleintje.

Pakt allemaal een blaadje papier. En schrijf op.
De eerste les gaat over micro- en macro-economie.

Macro-economie dat is dit:

De Makro-economie

Macro-economie, dat is dus te doen in Eke. Of Alleur of zo. Want “macro”, dat betekent groot. Zoals in “zo groot dat het eigenlijk gigantisch veel zou genoemd kunnen worden”. Je hebt er een grote auto voor nodig. En een goeie rug.

“En micro-economie dan?”, hoor ik daar een ijverige student op de eerste rij van de klas zeggen.
Wel, micro-economie is de stand van uw bankrekening, na bovengenoemd bezoek aan de Makro-economie. Micro betekent immers “klein”. Als in “zo klein dat het ook leeg zou genoemd kunnen worden”.

Al goed dat er gisteren gratis spijs en drank aan mij werd aangeboden. Of ik had op mijn kin moeten kloppen.
Een dikke merci dus aan de meneren van nieuws.be, die een receptie deden op hun boot aan de Kuiperskaai in Gent, voor blogheir. Met een door dit stuk van het blogheir nogal matig bevonden presentatie – gelukkig is de site zelf beter, vanaf dinsdag ook op uw scherm – en hapjes en drank, en socializeermogelijkheden en al. De eerste keer dat ik Lama, of Bart, of Clo, of Ine, of Imke of andere macro- of microbloggers in niet-virtuele lijve zag bestaan. En zelfs met twee ervan aan de babbel geraakte.
En een nog dikkere merci aan de mevrouw van deze 40 jaar wordende meneer. Die me een etentje trakteerde in Kaai 14, met uitzicht op bovengenoemde nieuws.be-receptie. En op cocktails nadien. En op een hard hoofd vanmorgen.

5 gedachten over “Micro-Macro

 1. Hallo Dirk,
  Blij nog eens iets van jou te horen/lezen… Ik wist vroeger,tijdens onze chirotijd, niet dat jij zo’n vlotte pen had (of ben ik het vergeten…). Doe zo voort ! En : proficiat met de komst van jullie derde spruit !

  Like

 2. Een bak Duvel en een bak Westmalle. Nice.
  En de leffe is voor ongewenst bezoek veronderstel ik? (let er op dat ik alle flauwe allusies tussen leffe en het bovenop liggend WC-papier achterwege laat, ik laat open deuren nu eenmaal wel vaker onbenut)
  Ik zie ook waar het grote geld naar toe gaat: die pampers kosten stukken van mensen. Gelukkig komen wij er heden ten dage van af met 2 stuks per nacht. Maar met nummer drie op komst zijn jullie nog wel eventjes zoet vrees ik.

  Like

 3. @geert Leuk op deze manier mensen uit een ver verleden terug te horen…
  @bart 🙂
  @lamazone Dat van dat stilzwijgend kan kloppen, sounds like me. Maar sigaretrollend? Ik besta al meer dan tien jaar in nicotinevrije versie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s