De verstatest

Ik versta daar dus niks van, van de verstatest…

Wordt ik eerst naar seniorennet gelokt door het vrt-nieuws. Dat er een unieke gehoortest online werd gezet door de senioren. Maar dat versta ik nog, want Lapperre gehoorapparatenPascal Vyncke heeft zijn publiciteit altijd goed verzorgd en het is tenslotte komkommertijd voor iets.
Maar dan ga je er dus naartoe, luistert naar 10 woorden die met een achtergrondsgeluid van white noise worden uitgesproken, duidt aan erg
on-senioren-achtig tempo de woorden aan die je dacht te horen, en wacht dan met ingehouden adem op het verdict:

8/10. Proficiat!
Uw verstaanbaarheid in lawaai is in orde!

Pardon my french. Mijn verstaanbaarheid in lawaai?
Maar ik heb helemaal niks gezegd! Zat muisstil te luisteren naar die woordjes. Wàt hebben ze dan precies verstaan?

Alsof je uw baby meeneemt naar Kind en Gezin, ze daar het gehoor testen en de dokter u als resultaat van het onderzoek meedeelt dat je kindje luid en duidelijk te horen is als ze huilt.

Inderdaad een unieke en innovatieve test daar bij seniorennet. Nu is het enkel nog wachten op de oogtest die me meldt dat mijn zichtbaarheid dik in orde is, op de online reuktest die me meldt dat ik aangenaam naar lavendel geur, of op de impotentietest die me gerustelt dat het bij mij allemaal nogal meevalt met de symptomen van de menopauze.

5 gedachten over “De verstatest

  1. P. Vincke is altijd al uit geweest op zoveel mogelijk winsten te maken,ook ten koste van de senioren dat zijn de goedgelovigen onder de maatschappij.Zelfs zijn ledenaantal klopt langs geen kanten.Maar iedereen trapt er in.

    Like

  2. Probeer ook even de (Nederlandse) Nationale gehoortest. Daar moet u cijfertjes rade bij achtergrondgeruis. Geeft bij mij hetzelfde resultaat, in beide gevallen hoor ik onvoldoende.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s