Vermageren met Geert Lambert

Weinig mensen weten dit, maar ik ben de ghostwriter van Geert Lambert.
Hoe dat zo gekomen is? vraagt u. Gewoon, per mail:

Van: Geert Lambert (geert.lambert@spirit/vlaamsprogressieven.be)
Aan: Dirk Houbrechts

Hey Dirk,
Ik kwam vandaag op je blog terecht bij het egosurfen. Dik in orde!
Geert Lambert.

Ik teruggemaild:

Hey Geert,
Ik voel dat wij dikke vrienden kunnen worden!
Dirk

Hij weer:

Hey Dirk,
Ik zit met een zwaar probleem. De VlaamsProgressieven zijn aan het afslanken, en ik zit een beetje krap bij kas. Ik zou graag een succesvol afslankboek à la Koen Crucke, ofwel een franchise van fastfoodketens uit de grond stampen. Zie jij het zitten om mijn PR en teksten te doen?
Geert

Ik teruggemaild:

Hey Geert,
Komt dik voor mekaar, man.
Dirk.

En zo zijn we – volledig via mail, want ik weet niet ik of ik wel samen met hem door één deur kan – beginnen corresponderen, ideeën uitwisselen, aan het zwoeten en zweten geslagen. Aan het werk aan een boek dat gaat inslaan als een bom in de Nederlandstalige dieetboekenwereld. Move over Montignac, Slimfast, Atkins, Weight Watchers en the lot.
Werktitel: Ikke en den Dikke.

Het boek van Geert Lambert

Enkele stukjes kan ik u al in exclusieve voorpublicatie – eindelijk een big fat scoop op mijn blog! – aanbieden.

1 januari 2008 (155 kilo)
… Vandaag is de knoop doorgehakt. Ik ga vermageren. Mijn maagring in besteld. Nu is het enkel nog wachten op het speciaal vervoer om de ring in kwestie tot in het hospitaal van Oostende te krijgen. Er moeten nog wat bruggen verbreed en wat verkeerslichten weggehaald en zo. …

1 februari 2008 (155 kilo)
… Dit is D-Dag. Hij gaat er in, die ring. Goodbye fatso. Hello slimmy! …

1 maart 2008 (154,78 kilo, -220 gram)
… Hoera. Dikke zucht van opluchting hier. Het werkt! …

1 april 2008 (154,64 kilo, -480 gram)
… Hoera. Ik zit goed op schema. Aan dit tempo weeg ik tegen het eind van het jaar al twee en een halve kilo minder! Ik stap al heel wat lichter door het leven. Bert zei het vanmiddag nog tegen me: “Geert, je ziet er goed uit. En zo gezwind dat gij door het leven stapt. Ik ga mijn Damienne goed in het oog moeten gaan houden, of ge zijt er mee weg, vriend”. Die dekselse Bert toch, hij had mij door. …

1 mei 2008 (154,78 kilo, -220 gram)
… Oei. Mijn uitstap naar frituur ’t Vetkot aan het station in Oostende betaal ik cash. Mijn dokter beloofd beter uit te kijken en de mayonaise te laten staan volgende keer. …

1 juni 2008 (140 kilo, -15 kilo)
… Woeha! Een ongelukje met een kettingzaag in het bos heeft gelukkige en ongelukkige gevolgen gehad. Ik hinkel vanaf nu door het leven met een half been minder, maar voor een succesvol afslankboek moet een mens wat overhebben, niet? …

1 juli 2008 (125 kilo, -30 kilo)
… Woeha! I’m on a roll. Of twee rollen eigenlijk. Maar ik moet zeggen, zo’n electrische rolstoel dat is kweetniehoegemakkelijk. Hopelijk ga ik nu niet weer verdikken door dat zittend leven. …

1 augustus 2008 (105 kilo, -50 kilo)
… Tijd om de pers erbij te roepen… 50 kilo vermageren op 6 maanden, wie doet het me na? Veel mensen zouden er een arm voor geven. En dat is precies wat ik gedaan heb. Wel lang getwijfeld of ik de rechter- (het gemakkelijkst) dan wel de linkerkant (altijd weer verrassend) zou houden… Gezien onze vlaamsprogressieve koers linksliberaal is, dan toch maar de rechterkant eraf gedaan. …

Nee, serieus. 50 kilo afvallen op 6 maanden. Respect, maat!

Maar wat ik me dan wel afvraag: waar is die 50 kilo Geert Lambert nu naar toe?
Door het toilet gesjast? En zo ja, wat doet dat met de waterkwaliteit, de capaciteit van de waterzuiveringsstations, het mestoverschot en de drinkwaterkwaliteit in West-Vlaanderen?
Of opgelost in zweet? En zo ja, leverde dat geen problemen voor de opstijgende vliegtuigen bij Ostend Airport of de Helihaven van Koksijde?
Of aan een ander gegeven? Zo ja, zijn de krimpende Geert Lambert en de almaar uitdeinende Bart de Wever dan communicerende vaten of zo?
Of afgesplitst? Zo ja, ik huiver bij de gedachte die 50 van Geert Lambert afgevallen kilo’s in een donker steegje tegen te komen!

5 gedachten over “Vermageren met Geert Lambert

  1. Pingback: bligg.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s