Paniek in de Werchter Boutique

Wow, sterk staaltje paniekvoetbal ten huize Herman de Sherman.
Want wat landt er hier in de bus, een e-mail met de titel “WERCHTER BOUTIQUE: NU IN DE BESTE FORMULE”

Een nieuw festival is synoniem voor nieuwe wetten en geplogendheden. Dat is overduidelijk gebleken tijdens de voorbereidingen van Werchter Boutique. Onze jongste telg behoort tot de meest gewaagde festivalformules, zo blijkt. … Tijdens het schaven en vijlen stoten we op situaties die nog beter konden. Opgeteld hebben die punten tot een drastische beslissing geleid. We kiezen op alle vlakken voor de allerbeste oplossing. En nergens voor bijna beste. Werchter Boutique moet er staan vanaf het begin.

Lees: geen hond was geïnteresseerd in het festival. En geen kat kocht een ticket. En de rare vogels die wel wat interesse hadden, hadden bakken kritiek op de manier hoe we het aangepakt hadden.

Enkele maanden geleden klonk het nochtans trots:

De makers van de topmerken Rock Werchter en TW Classic stellen een nieuwe zomercollectie voor. Werchter Boutique is een kleurrijk en stijlvol eendagsfestival op maat van oud en jong en van groot en klein. Het festival presenteert haute couture tegen een scherpe prijs. De catalogus is gevarieerd, heeft een elegante snit en bestaat uit volgende beste materialen: Milow, Zornik, Tokio Hotel, Mick Hucknall, Crowded House, James Blunt, Santana en Doe Maar. Nieuw en belangrijk: Werchter Boutique is een lijn voor de hele familie….

Eerder een santeboetiek dan een boetiek dus. Zo eentje dat zes maanden na de feestelijke opening in vereffening gaat. Want tot nog toe hadden nog geen 10.000 mensen een ticket gekocht. Slecht voor de beurscijfers van Live Nation!
De laatste tijd gingen er dan ook volop geruchten in de rondte dat Werchter Boutique ging afgelast worden.
Maar de ijverige neringdoeners van Rock Werchter hebben er iets anders op gevonden. Want wat doet een boetiek in moeilijkheden? Sperperiode of niet … besparingen, verbouwingen en solden!

  • Weerbestendige kinderopvang“. Daarvoor valt de programmatie in de Pyramid Marquee weg. En er komt een kinderdorp in, met oplaasdingen, knutselmogelijkheid, weurkshops.
  • De affiche van Werchter Boutique is hertekend en volledig“. Van de al aangekondigde namen valt Anouk weg. Zij wordt toegevoegd aan het programma van Rock Werchter op zondag 6 juli. Lees: wilde niet komen voor zo weinig volk.
    Blijven over: “MILOW, ZORNIK, TOKIO HOTEL, HUCKNALL, CROWDED HOUSE, JAMES BLUNT, SANTANA, DOE MAAR”. Veel hoofdletter voor zo een programma! De laatste twee acts treden bovendien aan van 9 tot 11 en van half twaalf tot 1 uur. Hopelijk staan er in hun weerbestendige kinderopvang voldoende kinderbedjes…
  • “Nieuwe ticketprijs | compensatie voor early birds”. 40 euro in de plaats van 65 euri. Da’s solden met 38%.
    En de compensatie voor de early birds is dat ze een ander gratis mogen mee binnensmokkelen. Ook een manier om van de 10.000 verkochte tickets ineens 20.000 mensen op de wei te maken, en het geheel niet zo leeg te laten lijken. En nu nog 10.000 “late birds” vinden om de vooropgezette kaap van de 30.000 mensen te halen.

Mijn advies: nog even wachten om te kopen. Want om én Zornik, én Mick Hucknall, én Tokio Hotel én James Blunt op 13 juli te moeten uitzitten, zal er voor mij toch een korting van iets meer dan die 38% af moeten. Zoals 100% bijvoorbeeld. Tenzij ze beloven in het kinderdorp zoveel kinderlawaai te voorzien dat er daar niks van te horen valt…

All in all peins ik dat dit hele opzet een uitgekiende manier is van Herman Schueremans om terug in de volksgunst te komen. Want als hij eens op zijn bek gaat, is hij terug de underdog. En underdogs worden niet uitgefloten op Humo’s Pop Poll avond…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s