Leve de Libelle

Ja, Dag Allemaal. Ik zou hier natuurlijk kunnen meeheulen met de bloggers in het bos, zo doen van “hoera hoera” omdat een blogster uit het Rijk der Vrouw meewerkt aan de nieuwe Story. Daar doe ik dus per definitie niet aan mee…
Liever rapporteer ik hier met enige Flair over mijn liefde voor Libelle.

Deze libelle meerbepaald:

Blauwe libelle

Of deze twee (allebei mannetjes, de wijfjes zijn een stuk bleker).

Waterjuffer

Libellen van het soort waterjuffer, en meer bepaald de “azuurwaterjuffer” (coenagrion puella).

Opgepast: niet te verwarren met de “watersnuffel” (Enallagma cyathigerum). Die er 99% hetzelfde uitziet, maar iets meer blauw dan zwart heeft in de plaats van iets meer zwart dan blauw. Maak die reusachtige fout alsjeblieft nooit… dat is zoals de nieuwe Dag Allemaal en Story verwarren.

En eigenlijk hadden hier foto’s moeten staan van de jonge waterhoentjes die dit weekend zijn uitgekomen (twee families met voorlopig elk twee zwarte kuikentjes op hoge poten). Maar daar zat geen publicatiewaardig materiaal tussen, helaas. Schuwe beesten…
Vandaar dat mijn lens dichterbij focuste op wat libellen.
Hopelijk draait een volgende poging beter uit, dan zitten er misschien ook al wilde eendjes bij (daar heb ik ook nog een nest van ontdekt op de oever van onze vijver). Dat houdt u dan nog tegoed.

4 gedachten over “Leve de Libelle

  1. Een taalkundige correctie: Je libelle is eigenlijk een libel :-p

    Maar je hebt ze mooi vastgelegd! Hier vliegen ook regelmatig azuurjuffers en bruinrode heidelibellen rond, maar altijd op momenten dat ik nog naar binnen moet hollen voor mijn camera. En als ik die toevallig wel bij de hand hebben, dan tref ik exemplaren met beschadigde vleugels. En als ze toch eens gave vleugels hebben, dan blijken de fotootjes achteraf toch net niet scherp genoeg. (Betekent dat dat ik me toch maar liever bij de kruidjes moet houden, die toch beter stil blijven zitten?)

    Like

  2. Hallo, ik vond je link in je reactie bij ‘Eigenwijze tuin’ – natuurlijk moest ik ook even kijken en ik vind je foto’s ook wel heel mooi hoor. Als ik er lang naar staar snap ik precies wat ‘appelblauwzeegroen’ is!

    Marta

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s