Woordvoerder van Vlaanderen

Gelezen in het Nieuwsblad:

Vlaanderen plant acties tegen ‘overtrokken imago in buitenland’: De Vlaamse regering zoekt een woordvoerder die moet werken aan het imago van Vlaanderen in de buitenlandse pers. Als Vlaanderen nu de buitenlandse pers haalt, wordt het vaak afgeschilderd als een xenofobe, extreemrechtse regio. Deze week is The International Herald Tribune aan de beurt, schrijft De Morgen.

Headhunting-bureau houbi.com is hen graag ter wille. Een shortlist:

  • Jan Fabre: iemand die er in slaagt zich in 10 zalen van het Louvre binnen te lullen met Blood, bones and beetles heeft zeker geen moeite de verkrampte politieke beslissingen van een arrogante regio aan de niet-begrijpende boze buitenwereld te verpatsen
  • Wim Delvoye: idem, maar dan met een kakmachine en getatoeërde zwijntjes
  • Tom Lanoye/Barman: duo-job voor extra verdraagzaam imago
  • Stafke Desmedt: een relatief onbekende kandidaat, maar verdedigt in zijn stamkroeg “het Witte Peerd” steeds met vuur de beslissingen van de Vlaamse regering in verband met de benoeming van de Franstalige Burgemeesters in de rand. “Allemaal kazakkenvullers, luiaards en dronkaards”, beweert hij over deze heren.
  • Jan Becaus: buitenlandse perslui zullen gegarandeerd gecharmeerd worden door zijn perfecte dictie in de uitspraak van de naam van hun publicaties. “Dag heren van de in-teh-nah-sjo-nel hè-wald twi-bjuun”, wie durft er daarna nog iets negatiefs schrijven?
  • Joëlle Milquet: welk duidelijker signaal van openheid dan je zelfverklaarde vijand te benoemen tot je woordvoerder? Haar reputatie als “madame non” komt wellicht ook goed van pas om met “nee” te pareren op vragen als “is Vlaanderen xenofoob?”, “doet Vlaanderen aan Walen-pesten?” enz…
  • Frank de Boosere/Sabine Hagedoren: als er iemand een “overtrokken” imago kan weglullen is het Frank Debardeur Deboosere wel. En de dag erna is Sabine er weer met meer weer. Dat zit snor!
  • Kris Peeters, Marino Keulen, Geert Bourgeois and the lot: want behoort het eigenlijk tot hun takenpakket om voor een wat beter imago te zorgen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s