Remember the milk the wine…

Hier wordt ik goedgezind van. Vooruitgangsoptimistisch. Van dat de menselijke geest niet stil staat, en zelfs voor de simpelste problemen die ons nog resten ook simpele oplossingen weet te bedenken.

Neen, ik heb het hier niet over de onderbroekenaantrekker die in de eerste reeks van “De Bedenkers” met de prijs ging lopen (alhoewel iedereen die ondertussen van de speculaaspasta geproefd heeft beseft dat dat eigenlijk de terechte winnaar was geweest. Njammie!).

Wel over dit: tear-off tags on wine bottles. Een geperforeerd en niet-gelijmd gedeelte van een wijnetiket dat je kan afscheuren en meenemen. Zo heb je bij een volgend bezoek aan de wijnhandel of supermarkt meteen alle gegevens bij de hand om te checken of die of die wijn er voorradig is.

Wine Find

Een uitvinding waarvan je 5 seconden nadat je het voor het eerst gezien hebt denkt “waarom is niemand daar eerder opgekomen”.
Waarvan je binnen de 5 seconden beseft dat je het zeker gaat gebruiken.
Waarvan je meteen weet dat iedereen, elke producent waar ook ter wereld het vast en zeker gaat implementeren bij zijn volgende oogst (misschien met uizondering van de Mouton-Rotschilds van deze wereld, die zo ook wel herinnerd zullen worden).
En waarvan je nu, zelfs al heb je het nu alleen nog maar op een foto’tje op het internet gezien, je meteen bij de volgende fles wijn die op je tafel gaat belanden op zoek gaat gaan of het er al op staat.

En dan gaat bibi op zoek naar waar dat vandaan komt. To give credit where credit’s due.

Ik vond het via een Twitter bericht van @Crusty
Die verwees naar een blogartikel van Ben Terrett. Zonder bron.
Zeker al ouder dan Ben is deze vermelding: Remember the wine. Verwijst ook al naar Australische wijn.
Ook Wikipedia wijst al op deze innovatie, maar vermeldt geen bron in haar artikel over wine labels: “Wine labels have long been collected. This can turn into a full-fledged hobby, with collections organized by theme, country, or region. For others, saving labels may be part of maintaining a wine tasting-notes journal, or just simply to remember a particular wine. While labels were once easily steamed off, recent automatic bottling and labeling processes at wineries have led to the use of stronger glues. Removing these labels is often difficult and may result in considerable damage to the label. A recent, though by no means universal, innovation to bypass this problem is the use of bottles that come with the ability to tear off a small part of the label in order to remind the drinker of the name and bearing of the wine.
Nog ouder (6/2006), interview met wijnauteur Peter F. May.
Nog ouder (3/2002) over trends en toepassingen van wijnetiketten in de nichepublicatie “Label & Narrow web” wordt er verwezen naar “Wine Find feature from Collotype Labels: Easy-to- remember peel off panel“.
Aha, Collotype labels (Adelaide, Australië), vermeldt het inderdaad bij hun “innovations“: ze noemen het de “Wine Find ™ Removable Reminder”, met als subtitel “The silent sales person selling 24 hours a day.” Trademarked.

Iemand nog ouder? Is dit in België al gesignaleerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s