Vermist

Vanaf vanavond elke dinsdag op VT4 eindelijk terecht: Vermist.

Vermist

Een nieuwe politieserie, dit keer over de Cel Vermiste Personen. Een team dat in geval van een “onrustwekkende verdwijning” zo snel mogelijk alle sporen oppikt en achter de feiten aanholt. In werkelijkheid is dit een ondersteunende cel binnen de Politiediensten, hier werd hun rol in het scenario “om dramatische redenen” uitgebreid tot een eerstelijnsdienst, die ook verhoren en het politieonderzoek voor haar rekening neemt.
Via Prime heb ik al hier en daar een aflevering mee kunnen pikken, and I like what I saw: compact, gebald, niet teveel “truut”. Gemonteerd met veel vaart. Dichter bij CSI dan bij Witse… Eerder “De zaak Alzheimer” dan Flikken. De lange piloot en een paar afleveringen geregisseerd door Jan Verheyen.
Minder vermoeid dan Flikken, maar zal wellicht wel met een miljoen kijkers minder moeten doen: niet op de magische zondagavond, niet op één …

Het stikt bovendien van de goeie acteurs. De vaste cast van de Cel Vermiste Personen:

  • de onvermijdelijke Koen de Bouw als Walter Sibelius
  • de als altijd cool-verleidelijke Joke Devynck (Flikken, Cataract, Sara…) als Tine Peeters
  • een jolige Stan van Samang (steracteur sterartiest, ‘Kevin’ in Wittekerke, Windkracht 10
  • een lieve Cathérine Kools (het buurmeisje in Vaneigens of de video “Wrong” van Novastar, ‘Lotte’ in Wittekerke) speelt Milly Lacroix
  • een stoere Kevin Janssens (Koning van de Wereld, Windkracht 10…) als Nick Bulens

Aflevering 1:
“Wanneer de zestienjarige Evi samen met een jongen in een discotheek betrapt wordt door haar conservatieve vader loopt ze weg. Niet zo abnormaal voor een puberende tiener, maar Walter Sibelius (Koen De Bouw), teamleider van de Cel Vermiste Personen neemt het zekere voor het onzekere. Ze starten een onderzoek.
Ze ontdekken al snel dat de relatie tussen Evi en haar ouders ernstig verstoord is en dat het leven van Evi gedurende de laatste maanden een bizarre wending heeft genomen: ze is vervreemd van familie en vrienden, is gesignaleerd op sexfeestjes en kreeg dure cadeautjes van een ‘nieuwe onbekende vriend’.
Zit Evi in de prostitutie? Of is haar vader (Filip Peeters) achter het liederlijke dubbelleven van dochterlief gekomen en zijn bij hem de stoppen doorgeslagen?”

Aflevering 2:
De baby van een jonge tienermoeder wordt vlak na de geboorte ontvoerd uit het ziekenhuis. Is er een kinderloze vrouw aan de haal met het kind of heeft de jonge moeder zelf een hand in de verdwijning omdat ze een kind opvoeden niet ziet zitten? De speurders van de Cel beginnen een race tegen de klok om de baby levend terug te vinden.
In het ziekenhuis stoot Walter (Koen De Bouw) op zijn 16-jarige dochter Lena. Hij heeft al jaren (sinds zijn scheiding) geen contact meer met haar en probeert de banden weer aan te halen.
Met Barbara Sarafian als de moeder van het tienermeisje.

Aflevering 3:
Sander is 16 en wordt gepest op school. Op een avond vertrekt hij voor het avondeten en komt niet meer thuis. De Cel ontdekt dat hij de long-rifle van zijn vader heeft meegenomen. Wil Sander wraak nemen op zijn school en er een bloedbad aanrichten of viseert hij één van zijn kwelduivels? Op een “hate”-site aan het adres van Sander gemaakt door zijn medeleerlingen vinden de leden van de Cel verontrustende gsm-filmpjes, die het ergste doen vermoeden.
Met o.a. gastrollen voor Karin Tanghe, Bob De Moor (vader Sander) en Claude de Burie (schooldirecteur).

Aflevering 4:
De Cel kruist het pad van Klaas De Welt (Victor Lowe), een topcrimineel van de Nederlandse Poldermaffia die in Belgie woont, en komt er zo bij toeval op uit dat diens 8-jarige zoontje Rens ontvoerd is. Tegen de zin van de vader, die geen pottenkijkers wil, opent de Cel een onderzoek. Is Rens het slachtoffer van een afrekening in het maffiamilieu? De Cel komt ondertussen terecht in het vaarwater van Erik Coppens (Axel Daeseleire), een collega van de Cel Georganiseerde Criminaliteit, die de De Welts al een hele tijd in de gaten houdt en ook niet gesteld is op de inmenging van de Cel Vermiste Personen. Tine (Joke Devynck) trekt zich zijn onverschilligheid over het lot van Rens erg aan en gaat in haar zoektocht haar boekje te buiten.

Aflevering 5:
Kimberly Kamps (Joyce Beullens), een belspelmeisje dat ook bekend staat als Kika, heeft altijd al gedroomd van een zangcarriere, maar verdwijnt samen met haar vriend Dimi op de avond waarop ze haar eerste single zou voorstellen aan de pers. Dimi blijkt echter niet zuiver op de graat te zijn en er wordt gevreesd voor misdadig opzet. Ook heeft Kika dreigtelefoons gekregen van belspel-bellers, die zich door haar bedrogen voelden.
Tijdens het onderzoek ontdekt het team dat Tine (Joke Devinck) een relatie is begonnen met Erik Coppens (Axel Daeseleire). Vooral Nick (Kevin Janssens) heeft het erg moeilijk met het feit dat Tine haar man en kinderen bedriegt.

Aflevering 6:
Op een afgelegen weiland in de buurt van de luchthaven, wordt het lichaam gevonden van een jonge zwarte man, enkele centimeters verzonken in de grond. Is het een verstekeling uit Afrika die uit het vliegtuig is gevallen, of ligt de oplossing minder voor de hand? De Cel Vermiste Personen komt tijdens het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer terecht in de subcultuur van de Brusselse Matonge-wijk, waar hele andere wetten heersen dan ze gewoon zijn.
Met gastrollen van o.a. Axel Daeseleire, Goua Robert Grovogui, Jakob Beks, Ruud Gielens, Marie Vinck, Imhotep Tshilombo, Yves-Marina Gnahoua, Peter Michel, Olivier De Smet, Ken Kelountang Ndiaye, Alain Kabuya Tshiamala en Katelijne Verbeke

Aflevering 7:
Sara (June Voeten), een meisje van 10 jaar oud, verdwijnt spoorloos op weg naar school. Wanneer haar alleenstaande moeder, een succesvolle zakenvrouw met weinig tijd voor haar kind, melding maakt van de verdwijning, vindt de Cel seksueel getinte foto’s van Sara op haar kamer. Is Sara in de greep van een pedofiel?
Wanneer blijkt dat Sara al een dag eerder verdwenen is dan haar moeder oorspronkelijk had verteld, schat de Cel de kansen om haar nog levend terug te vinden minimaal in. Terwijl Walter tijd vrij moet nemen om zijn dochter op te vangen, gaan de
andere Cel-leden met man en macht op zoek en vergeten daarbij wel eens de regels van de wet te respecteren…

Aflevering 8:
De depressieve Anja (Antje De Boeck) verdwijnt uit haar huis, de Cel vermoedt dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Maar dan vinden ze aanwijzingen dat Anja op gewelddadige wijze aan haar einde is gekomen. Wanneer ze ontdekken dat haar man (Bart Slegers) een buitenechtelijke relatie had met een jongere vrouw, komt het onderzoek in een stroomversnelling. Ondertussen wordt de Cel geviseerd door het Comité P. omwille van hun handelswijze in de zaak Sara. Het team komt zwaar onder druk te staan.

Aflevering 9:
Een jongeman stapt in een taxi en verdwijnt. De man wordt snel teruggevonden, maar de taxichauffeur (Salah-Edine Ouail) blijft vermist. De Cel ontdekt dat de verdwenen taxichauffeur lid is van een islamitische terreurcel. Staat hij op het punt een aanslag te plegen, aan de vooravond van een internationale EU-top in Brussel?
Dan komt de Cel te weten dat hij de avond van zijn verdwijning nog een laatste klant had: Ilse Mercelis, een onderzoeksjournaliste, die een explosief dossier op het spoor was maar nu eveneens spoorloos verdwenen is… Ondertussen bekomt de Cel van de ervaring met Comité P. Walter komt terug van enkele dagen afwezigheid en houdt zijn team kort, er hangt spanning in de lucht. Nick is de stugge ‘regeltjes’-houding van Walter beu en negeert diens bevelen. Hij gaat alleen op onderzoek en wordt ontvoerd door onbekenden.

Aflevering 10:
De Cel wordt geconfronteerd met de verdwijning van één van zijn eigen leden: Nick wordt vastgehouden samen met onderzoeksjournaliste Ilse Mercelis. Zij voerde een onderzoek naar een Chinese criminele organisatie en werd door hen ontvoerd. Terwijl Nick een uitweg zoekt, is de Cel koortsachtig naar hen op zoek. Ilse blijkt ook nog eens te lijden aan een levensbedreigende nieraandoening en heeft dringend medische zorgen nodig. Het team start een race tegen de klok om haar en Nick tijdig te bevrijden. Walters dochter Lena zit ondertussen serieus in de problemen. Ze wil haar vader in vertrouwen nemen, maar Walter heeft geen tijd voor haar. De gevolgen zijn dramatisch…
Met o.m. Emilie De Roo als Ilse Mercelis, Tom Dewispelaere, Frank Vercruyssen en Charlotte Timmers.

2 gedachten over “Vermist

  1. Net aflevering 8 gezien op Prime.
    Wie is dat nieuwe supertalent dat Antje Deboeck voor schut zet? Heeft iemand deze vrouw al eerder gezien? Was alleszins onder de indruk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s