’t Is altijd iets met die wijven

’t Is altijd iets met die wijven“, zong vrouwenkenner Clement Peerens ooit.
Ja, Clement. ’t Is allemaal iet.
Ook nu weer.
Collectief boos omdat een vrolijke frans genaamd Steven Lemmens gewaagd had op Stubru te zeggen dat op de Bwards vooral “wijvenblogs” gewonnen hadden (audio hier) .
Als ge wijvenblogs wilt, kunt ge ze krijgen“, ging de lollige kromredenering bij Lilith en i., waarna ze prompt een geheim genootschap van dames, madammen, meisjes en kenau’s uitnodigden tot collectieve actie. Een week schrijven over “mijn wijflijf”, shoppen, mannen, het huishouden, kinderen en wat mannen niet begrijpen.

Wijvenweek

Een klein probleem heb ik maar met deze wijvenweek. Dat ze enkel aan dames/meisjes/madammen hebben gevraagd om mee te doen. Da’s corporatisme, enggeestigheid, vooringenomenheid, seksisme, hokjesdenken en bekrompenheid in één. Precies of een man geen wijvenblog kan hebben. Een ganse blogosfeer die “wijventhema’s” blogt is toch een effectiever antwoord op de negatieve beoordeling over de Bwards dan enkel de vrouwen. Gemiste kans om roldoorbrekend in plaats van rolbevestigend te zijn.

Of toch, ik heb nog een probleem. Met de woordkeuze. Die niet de hunne is, maar wijvenweek had toch beter madammenmaand geheten. Want als knipoog in beperkte kring is dat leuk, maar als hun actie de media haalt geeft deze naamgeving de vooroordelen die ze willen bevestigen net extra aandacht.

Of nog een “quibble”: door per dag een thema op te leggen, wordt het precies een saaie week. Eén post over knotsknieën, cellulitis, blubberbuik of hangborsten, dat kan mijn feedreader wel aan. Maar 70, simultaan? (ja, ik beken: van de 70 blogs die meedoen zitten er toch een stuk of 40 in mijn regelmatig gevolgde feeds. Wijvenzot? Neen, er zitten gewoon veel goeie blogs bij…).

Of misschien nog eentje, nu ik toch bezig ben: dat door niet tot “de wijven” te behoren, ik automatisch terechtkom in het mannenclubje. Dat dan dingen zegt als “Dit is het plan: maandag – de vijf heetste babes. Dinsdag: shotten. Woensdag: mijn ideale vrouw. Donderdag: mijnen hof. Vrijdag: kinderen. Zaterdag: wat vrouwen niet begrijpen. Zondag: tietendag” of “Dat wordt deze week extra chopper docu’s, Mega Structures en Ultimate Survival kijken op discovery channel om de boel te compenseren”. Zelfs met de dikke knipoog die erbij hoort: Thanks but no thanks.

Maar voor de rest: niks dan lof, kudo’s en warme gevoelens voor dit fijne initiatief.

Om af te sluiten, nog eens over naar wat vrouwendeskundige Clement Peerens over deze wijvenweek zou gezegd hebben:

As die van ons her loeten hee
As die van ons her loeten hee, As die van ons her loeten hee
Dan gaat den deze in zijn eentje op café

Ik heb het heur genoeg gezêe (x2)
Schat, as gij weer aa loeten hee
Dan gaat den deze in zijn eentje op café

Al da gezwijg vor den teevee (x2)
Daar doet den deze ni aan mee
Dan gaat den deze in zijn eentje op café

😛

5 gedachten over “’t Is altijd iets met die wijven

  1. “Eén post over knotsknieën, cellulitis, blubberbuik of hangborsten, dat kan mijn feedreader wel aan. Maar 70, simultaan? ”

    Wacht tot het over orgasmes gaat. 70 vrouwen die tegelijkertijd klaarkomen in uw feedreader!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s