Moedig

Tot u spreekt moedig.be.
Naar eigen zeggen het werk van één mens – Jan Van Meenen uit Zeebrugge – op zoek naar een antwoord op zijn vraag “Welke Vlaamse politieke figuur verdient de stempel moedig?”. Om hem/haar een award te geven.

Weeral een kliksite, dus! Volledig anoniem kunt ge er het gedrag van een politicus “nomineren”: “Kent u een politicus die de levenslange titel ‘moedig’ verdient? Bedank hem of haar dan met een nominatie!”. Levenslang!

Moedig.be

Mijn eerste gedacht: ik nomineer Bart Debie. Die zou zich binnen zo’n zwarte omgeving volledig thuisvoelen. En ge moet het toch maar doen: als politiecommissaris uw eigen handen zo vuil maken dat ge veroordeeld wordt (ik dacht dat commissarissen alleen bureauwerk deden), uit uw burgerrechten gezet worden, en dan – zelf veroordeeld tot één jaar wegens slagen en verwondingen en racisme – toch nog de “moed” hebben om de criminaliteit in Vlaanderen aan de kaak te blijven stellen.

Tweede gedacht: ik nomineer Yves Leterme. Ge moet het toch maar doen, zo met uw tijd meezijn en vanop uw ziekbed Youtuben en alles. Professionele opname-apparatuur amateuristisch aanzetten met een onzichtbaar knopke. In het Nederlands en (horreur d’y penser) in het Frans. Wat een gebaar van moed en zelfoppoffering. Alles is vergeten en vergeven. Geef die man het premierschap!

Derde gedacht: Fientje Moerman. Ge moet het toch maar doen, zo helemaal uitgerangeerd zijn, niemand die u nog wil kennen nadat ge van uw Vlaamse troon zijt gevallen (na de aanvaring met Rudy Aernoudt), niemand zelfs in uw eigen partij die u nog eens opbelt als een vervanger in het Vlaams parlement moet aangeduid worden. En dan toch opdagen, en de aangeduide vervanger – Hilde Dierickx – en iedereen eigenlijk bij volkomen verrassing nemen, een neus zetten en opnieuw in dat Parlement gaan zetelen. Faut le faire.

Nu serieus (het voorgaande was het dus NIET, slechte verstaanders dat ge zijt): moedig.be lijkt me een interessant initiatief, met de juiste bedoelingen.
En het geeft de denken dat ik – zo op het eerste gedacht – eigenlijk niemand ken binnen de politieke wereld die ik zou willen bedenken met een eretitel als moedig.

Propere website alvast, met hulp van een kundige webdesigner en fotograaf.

Een gedachte over “Moedig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s