Tom Pintens verlaat Zita Swoon

Berichtje in Gazet van Antwerpen, Stubru of op de Zita Swoon fanblog Rabbitfield:

De lopende tournee ‘A Band In A Box’ van Zita Swoon wordt de laatste met Tom Pintens. Daarna zullen Stef Kamil Carlens en de zijnen het zonder hun eerste luitenant moeten stellen. Pintens blijft nog tot eind maart op de concerten van Zita Swoon meespelen. Hij wil niet van een definitief afscheid spreken: “Stef en ik waren na een samenwerking van 15 jaar muzikaal wat uit elkaar gegroeid. Dat is logisch. Dan is het beter om uit elkaar te gaan met de kans om ooit opnieuw op elkaar verliefd te worden”.

Ik begrijp het, maar dat neemt niet weg dat ik dit klasseer in de map “slecht nieuws”.

Op de laatste platen – die een steeds conventioneler geluid laten horen – leek de rol van Tom inderdaad precies steeds kleiner te worden. Logisch dat hij dan andere uitwegen zoekt.
Maar ik vond dat het onconventionele van Tom een echte meerwaarde aan Zita Swoon gaf. Natuurlijk zal Zita Swoon door zijn vertrek niet plotseling compleet gaan “sucken”, maar Stef Kamil Carlens moet toch oppassen dat hij zijn muziek voldoende avontuurlijk en sprankelend houdt. En met Tom had hij daar al de meest geschikte man voor in huis.

Evidence in question: Moondog Jr. (voor ze Zita Swoon heetten) met “Tv Song” on Youtube.

De huidige Zita Swoon single “Opaque Paradis”:

Vergelijk zelf.

Het goeie nieuws is dat Tom Pintens zich nu vollen bak op zijn nederlandstalige plannen kan smijten. De CD “Tom Pintens” van vorig jaar was wat dat betreft al een knappe aanzet. Of op theater (herinner u “Kaatje is verdronken”, met Vos)

Of wie weet: misschien maakt dit wel de weg vrij voor een nieuwe samenwerking met Billie King’s Tine Reymer en herleven de Flowers for Breakfast!

Een gedachte over “Tom Pintens verlaat Zita Swoon

  1. Idd, aan alle goede dingen komt een eind, alhoewel zita swoon (moondog jr) al lang niet meer is wat het was, waren de Band in a Box concerts toch wel okee. Kgaat m wel volgen die Tom, en een hernieuwd samenspel met Flowers for Breakfast, daar ben ik helemaal voor!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s