Sandrine

Ladies & Gentlemen: stop met zoeken, we have a winner.
Bij unanimiteit – ’t is te zeggen: hier toch, en dan ook nog alleen omdat de rest van mijn huishouden op dat moment al in slaap was gesukkeld – werd verkozen tot Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2008 dat gehouden gaat worden in Belgrado, het laatste liedje van de preselecties: Sandrine met “Allez, ik zou het duizend keer zeggen, maar nu kan ik er al even niet meer opkomen hoe dat lied heette, was het niks met I’ve come a long way?“, of na opzoeking “I feel the same way”:

Toegegeven, het is een Motown-nummer, en Motown dat is al 40 jaar oud. En zelfs de linkertiet van de derde Supreme swingde net iets meer dan Sandrine en vier Justin Timberlakes tesamen.

En OK, het is een Amy Winehouse nummer, en Amy Winehouse die is al bijna dood als je de pers of het internet moet geloven (nooit doen). Maar beter een tweedehands Amy Winehouse dan eender welk ander tweedehandse commerciële bagger. En dit nummer had van mij echt wel op “Back to Black” mogen staan. Als hidden bonustrack of zo. Als dat geen compliment is.

En OK, heur haar was precies nog ooit van Diana Ross geweest. Toen die op een slechte dag in 1973 een Britney deed. Sindsdien werd dat haar in een bokaaltje met formol bewaard op een stoffige zolderkamer, om er gisteren voor het eerst in 35 jaar uitgehaald te worden.

En OK, het is misschien niet het meest memorable nummer qua hooks, zelfs niet temidden de magere selectie die Eurosong 2008 in de voorrondes was. Betty in SM-outfit-light was op dat gebied niet te verslaan, en zie, die is er in de halve finales al niet meer bij.

Maar wel: kreeg ik er een visioen door. Van een wildenthousiaste zaal in Belgrado. Van massaal veel punten van alle mogelijke jury’s van West- en Oostblok. Van een tweede plaats in het eindklassement, omdat er een Zweedse bimbo net iets verleidelijker met haar poep draaide. Van een terugkeer op de luchthaven met dranghekkens en bloemekees.

Kortom: dit was met lengtes voorsprong de knapste stem en de knapste totaalact van het hele circus. Live eurosong-bloggers en Bart Peeters-bashers als Clopin en Michel werden er niet wild van – de cultuurbarbaren – maar Kerygma had het ook al in het snotje.

Kortom: kies Sandrine, de volgende weken.

Een gedachte over “Sandrine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s