Nieuwsgierig aagje

Wat smijten ze hier binnen? Een stokje

Eerste reactie: Conceptueel

Wat is dat, eens stokje? Een zichzelf verspreidende blogpost met vragen die door elke blogger die het stokje ontvangt beantwoord mogen worden – op risico van levenslange bloguitsluiting – en daarna door mogen gegeven worden. Tot het afsterft ergens in de uiteinden van het wereldwijde web, als elkeen er al zijn zeg over heeft gedaan.
Waartoe dient het? Is ooit uitgevonden door een nieuwsgierig aagje om al de intieme geheimen van medebloggers te ontfutselen, als instrument om luie bloggers aan het schrijven te houden (het onderwerp wordt je aangereikt), als tool om je “vriendschappen” duidelijk te maken in pre-LinkedIn/Facebook-tijden, om wat echte Summer-of-Love-blogliefde te verspreiden, en omdat de boog natuurlijk niet altijd gespannen kan staan.
Is het een trend? Het komt en het gaat… Op het ogenblik komt het. Maar wees gerust, het gaat ook wel weer gaan.
Hoe zich te gedragen? Stokjes zijn – naast Metatale, Technorati Ranking, b-Wards of andere ongein – de perfecte graadmeter voor de status van een blog. Onderaan de schaal: de mensen die nooit een stokje toegeworpen krijgen. Blogplebs. Daarboven: sukkelaars die af en toe een stokje krijgen (who me?). Weer iets hoger: zij die alle stokjes wel vroeg of laat krijgen. En nog daarboven: bloggers die zo ziek worden van al die stokjes dat ze erop neerkijken als waren ze Herwig van Hove op weg naar een nieuw kookprogramma met Felice. In deze ranking is het dus duidelijk dat het van méér klasse getuigt neer te kijken op stokjes dan er gretig op in te gaan. Mijn plaats was tot gisteren bij het plebs.

Tweede reactie: Methodisch

Hoe kwam dit stokje tot bij mij? Via Bart (de eigenwijze – neigenwijze – tuinier), die het had van AnneTanne (ook al in mijn vaste tuinleeslijst), die het had van Menck (mo hôw seg), die het had van de blogmooie Mirthe, die het had van Everything Ania, die het had van dr!en van de Sloddervossen, die het had van Miss Puntkomma van Bits & Bytes, die het had van i. van Kerygma (terug even op mij bekend blogterrein), die het had van Gudrun: blijkbaar de aanstookster van dit alles. De top van de pyramide. Het waterhoofd van deze nieuwsgierige samenzwering.

Derde reactie: Emotioneel

Ontroering. Mooi mooi. Iemand heeft aan mij gedacht. Een trouwe lezer, eentje die zelfs misschien benieuwd is wat ik te zeggen heb over de vragen in het blogstokje. En trouwe lezers, dat moet ge verwennen. Af en toe een weekendje wellness aanbieden. Een goei sigaar opsturen. En al zeker antwoorden op hun stokjes, natuurlijk.

Vierde reactie – cutting all crap – dan maar eens antwoorden op de vragen, zeker?

Wat wilde je later worden, toen je je nog in je kinderjaren bevond?
Toen ik klein was wilde ik vooral drinken. Ik leefde echt voor de volgende papfles. En voor de rest: slapen, een beetje rondkruipen, , weer slapen… En drinken, dus. In de lagere school wilde ik dan weer – in alle onschuld – missionaris worden.
Wat ben je uiteindelijk geworden?
Geen idee. Ik zou het echt niet weten hoe ik het moet omschrijven. Mens. Man. Kerel. Zagevent. Zoiets. Maar dat van dat drinken (niet meer pap, wel Duvels) is dus wel een gerealiseerde droom. En ook dat van die positie als missionaris, dat zie ik nog altijd zitten.
Hoe wilde je er later uitzien, toen je je nog in je kinderjaren bevond?
Mork van Ork en de Hulk vond ik wel leuk uitzien.
Hoe zie je er nu uit?
Een soort kruising tussen Mork van Ork en de Hulk. Op mijn betere dagen. De mindere dagen is het meer als een kruising tussen de jonge Alain Delon en al een even jonge James Dean, helaas.
Hoe zag de vrouw van je dromen eruit?
Ze had – hoe zal ik het zeggen – “elementen” van Bo Derek in “10“, ze had de danskunsten van Jennifer Beals in Flashdance, het stemmetje van Björk in the Sugarcubes, de rebellie van Lydia Lunch, de übercool van Kim Deal van the Pixies, de zwarte ziel van Siouxsie Sioux, dat alles gecombineerd met de joligheid van wat Dolly Dots, de heetheid (is dat een woord?) van een Franse actrice (Béatrice Dalle in 37°2 Le Matin, Isabelle Adjani bvb), de onschuld van Brooke Shields in The Blue Lagoon, het lachje van Jamie Lee Curtis. Mijn ideale vrouw had dus véél, heel véél. Op voorwaarde dat ze niks, maar dan ook helemaal niks had van dellen als Sabrina of Samantha Fox.
En wat is het uiteindelijk geworden?
Hoe kan ik dit verwoorden zonder de venten al te jaloers te maken? Dat lukt toch niet. Some guys have all the luck!
Hoeveel kinderen wilde je later en op welke leeftijd?
Geen één. Mijn zus begon aan de kinderen toen ik net mijn rijbewijs haalde. En ze nam er vier. Elk bezoek aan het ouderlijk huis was dan ook een beproeving, een overrompeling, een invasie. Nooit, nooit, begin ik daaraan, weet ik nog dat ik dacht
Wat is het uiteindelijk geworden, of wat zal het wellicht worden?
Uiteindelijk werden het er voor mij 2. Of 3 als er een met meerdere persoonlijkheden zou bijzitten. Of als de boelekesbrenger nog boelekes zou brengen. In mijn nieuwe auto zijn er alvast 5 passagierszetels voorzien. Nudge. Nudge. Say no more!
Wat was als kind je lievelingseten en wat lustte je totaal niet?
Ik at de oren van de kop van mijn ouders, (op Urbanus-toontje) zodat ik daarna de muziek ongestraft héél luid mocht zetten!
Lust je dat nu nog (niet), of heb je andere favorieten?
Inderdaad. Ik lust dit nu nog (niet), of heb andere favorieten. Of anders wel een ander probleem.

En aan wie geef ik dit stokje door?
Ja, aan wie? Aan een paar blogs die mij doen lachen: Meneer Coltrui van Zinloos, de voltallige redactie van Radio Plasky, en – voor enkele pittige, dolkomische details uit zijn miserabele jeugd – Brutin.

Een gedachte over “Nieuwsgierig aagje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s