De Kidsbox van Fox in a Box

Pietel maakt er duchtig reclame voor, Kerygma en Lilith van Kokeneten probeerden het al eens met veel smaak uit: het fox-in-a-box concept. Kokeneten via internet. Je bestelt – tenminste 2 dagen op voorhand – via www.foxinabox.be een menu. De Fox-ploeg stopt dan alles mooi afgemeten in een doos, die je kan afhalen in Affligem of thuis laat bezorgen. Met een mooie handleiding is het klaarmaken van een superlekker gerecht dan kinderspel. Dat wilden wij ook wel een proberen!

Onze ervaringen

We bestelden onze box ( 1 maal Fox Lobster en 1 zogenaamde Kidsbox ), en betaalden met plezier 15€ afleverkosten. Er speciaal voor naar het afhaalpunt in Affligem rijden zou ons immers ook een stevige duit gekost hebben.
Op de afgesproken dag stond er ’s avonds een mooie doos aan onze voordeur te wachten.
Tot daar het goede nieuws.

Want anders dan op de schone website stond er geen witte doos met een strik rond op ons te wachten. Wel een rode doos. En er kwam geluid uit. En de doos bewoog een beetje. Vreemd, vreemd.
Onze verbazing toen we de doos open deden was zo mogelijk nog groter. Want wat zagen wij:

Maud in a box

Potjes en pannetjes en houten speelgoedgroenten, inclusief een dubbelgeplooid kindje… Duidelijk een verkeerde bestelling doorgekregen! Of was dat die Kidsbox, en zijn ons buren er met de “Fox Lobster” van doorgegaan? Hoe is het mogelijk? We hebben dit “verse product” dan ook maar integraal in de vuilbak gegooid.

Maud in de vuilbak

En zijn dan ouderwets naar de frituur geweest. Dat was ook lekker. Maar ze horen nog van ons, daar bij Foxinabox!

Nee serieus

Nog niet uitgeprobeerd, dat Fox in a box. Maar ben wel nieuwsgierig en denk dat ik het wel eens ga doen.

Een mooi concept. Als we nog in de yuppie- of cocoon-tijden waren zou ik zeggen: “toegesneden op de yuppie generatie die zelfs voor het winkelen de cocoon niet meer uit wil”. Maar ’t is 2007, dus zullen we dit maar “food 2.0” noemen. Maar net zoals de apps van web 2.0 als Facebook ondertussen toch een steeds rommeliger boeltje blijken te zijn, zijn er ook bij dit eetidee wel bedenkingen te maken.

Wat met de “value for money”? Goedkoop is het alleszins niet, superduur evenmin.

De meerwaarde die fox-in-a-box levert zit in de handleiding (maar jouw boekenkasten – en het internet – staan wellicht al vol met prachtige handleidingen voor de meest exotische en heerlijke gerechten: in food 1.0 termen heette dit “recepten”), de afgemeten hoeveelheden (food 1.0 werkte hiervoor met ouderwetse instrumenten als “weegschaal”, en “maatbeker”) en de volledigheid van de doos (Het food 1.0 concept hiervoor heette “een boodschappenlijstje”. Een aantal van de ingrediënten zal je ongetwijfeld ook al thuis hebben liggen – vb. een citroen, olie, een klontje braadboter… – zodat je daarvoor eigenlijk teveel betaalt. Maar net die dingetjes maken het wel “af”). En echt afvalvriendelijk lijkt het me ook niet.

Niks revolutionairs dus, maar wel mooi in elkaar gepast tot iets dat alleszins “nieuw” aanvoelt. Alle keuzes zijn voor jou gemaakt. Ikea-eten. Jij hoeft het enkel nog in elkaar te schroeven – euh – op het vuur te zetten.

Zeker een idee voor een avondje met vrienden, als we voordien eens geen tijd hebben om van hot naar haar te vliegen om alle benodigdheden bij elkaar te sprokkelen.
Maar als koopkrachtondersteundende maatregel kan een bezoek aan de supermarkt met een boodschappenlijstje en een goed recept in het achterhoofd wel een schone besparing opleveren…

P.S.

“No children were harmed in making the pictures for this blogpost. The children crept in the box themselves, actually.”
Meer gruwelijk kindermisbruik: http://www.oomsa.com/node/1117.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s