Woestijnvis lacht met de Walen!

Case 1: De Slimste Mens

Gisteren in “De Slimste Mens” (de populairste tv-quiz van onze contreien die vanavond zijn ontknoping beleeft – onze vingers zijn gekruist voor Annelies Rutten): een fotovraag. Hergé, Wilmots, Philippe Geluck … 10 koppen dus, waar de Slimste Mensen er met verenigde krachten welgeteld 5 van herkenden.
Eric Van Looy vroeg even of ze wel begrepen hadden wat de link was tussen de 10 foto’s. Studio 100-baas Hans Bourlon stotterde “Fransen?” maar de anderen wisten dan toch al “Walen!
Ah ja,” zegt Eric “de 10 Walen met werk dus“.
Iedereen strijk.

Case 2: De Laatste Show

Gisteren in den Humo, interview met Dimitri Leue (die volgende week de co-commentator van Frieda van Wijck is in De Laatste Show, dat andere monument van Woestijnvis. Voor de goede orde: met “dat monument” bedoelde ik hier de show, niet Frieda).
Frieda blijkt op het ogenblik van het interview ziek, dus zegt Dimitri “Ze ging een weekje naar Wallonië voor Ter Zake, en lap: z’is al ziek. Natuurlijk een complot van de Walen. Met al die vieze bacteriën daar!

Ziede wel…

Woestijnvis lacht dus met de Walen! Met ons belastingsgeld!

En dat van die bacteriën is dus per-ti-nent niet waar is, hé. Kijk maar op de de grote griepmeting punt nl, “Het virus in kaart gebracht voor Nederland en België” zegt die site toch, en wat blijkt er op het kaartje:

De Grote Griepmeting

De griep, dat stopt aan de taalgrens! Er is helemaal geen griep in Wallonië (die paar blauwe stipkes zijn waarschijnlijk Vlamingen op vakantie, of Leterme met een snotvalling op bezoek bij Didier Reynders). Bacteriën en virussen verkiezen een noeste Vlaming om in te gaan wonen boven zo’n luie Waal!

Bref en j’en passe

Lachen met Walen, zonder arrogant te zijn, het kan dus gelukkig nog altijd, zelfs in deze communautair opgefokte tijden. Misschien zouden we zelfs meer moeten lachen met de Walen, dat zou de boel misschien wat ontmijnen?
Zij lachen overigens ook uitstekend met ons.
L’humour fait la force! Humor maakt macht!

En iemand zou ze daar bij de Grote Griepmeting eens moeten vertellen dat het misschien juister is te spreken van “Het virus in kaart gebracht voor Nederland en Vlaanderen” ofwel de politesse te hebben hun site ook in het Frans aan te bieden…

Een gedachte over “Woestijnvis lacht met de Walen!

  1. Dit is een heel leuk bericht van jou.
    Dat Frieda ziek zou zijn door naar Wallonië te gaan, was een flauw grapje dat niet in dat interview hoefde te staan. Maar uw antwoord hier op maakt het dan toch de moeite waard.
    Zo blijkt alles een reden te hebben.
    Soms.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s