Naar school

Ondertussen twee weken ver, maar nog altijd erg ingrijpend als verandering in een mensenleven: Daan gaat naar school!

Het ventje doet dat schitterend. De eerste 3 dagen waren er ’s morgens wel traantjes, maar hij had vanaf dag 1 een erg goed contact met zijn juffrouw (Els) en gaat nu echt graag. Ze zitten met 11 in de klas, maar dat zal tegen het einde van het jaar natuurlijk wel wat meer zijn.

Daantje pikt er duidelijk al veel op, want in zijn spel duiken er allerlei nieuwe dingen op die hij van ons niet kan geleerd hebben. Zo stond hij gisteren te zwaaien en springen terwijl hij riep dat hij Zorro was.

Daan en zijn boekentas

Na lang wikken en wegen hebben we gekozen voor het om de hoek gelegen gemeenteschooltje in plaats van de (toffere, maar helaas een beetje afgeleefde) Leefschool in Oosterzele, maar van die keuze tot nu toe goed geen spijt gehad. ’t is zalig om hem met de fiets te kunnen gaan brengen en halen.

Hij gaat voorlopig nog maar halve dagen naar zijn klasje. Hij slaapt in de namiddag elke dag nog 1 1/2 à 2 uur, en nu is dat zelfs weer meer geworden. Volle dagen en eventueel nog voor- en naschoolse opvang konden we hem dus echt nog niet aandoen.
Na wat puzzelwerk en gebruik makend van alle mogelijke soorten verlof kunnen we dat net aan: ik werk nu 60% (niet op dinsdag en woensdag), Mie werkt 21 uren (komt ook op zoiets neer, zij werkt niet op maandag en vrijdag, en donderdag een halve dag + ergens in de avond).

Ja ja, het gaat vooruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s