Foto: Gentbos

daan in het beukenbos

Dit weekend een mooie wandeling gemaakt in het Gentbos, een prachtig beukenbos dat niet in Gent, maar in Merelbeke ligt. Heel erg uitgestrekt (22 hectaren), erg drassig (breng botten mee), maar bijzonder mooi.

Het wordt door de Provincie Oost-Vlaanderen ook heel natuurlijk beheerd: omgevallen bomen mogen er rustig verrotten en als voedsel voor nieuwe planten dienen. Opvallend ook hoe weinig mensen het kennen: waar je bijvoorbeeld in de Bourgoyen zondags op de koppen kunt lopen, ligt dit prachtige natuurgebied nauwelijks verder van Gent dan dat, en toch zie je er geen kat.

Meer foto’s in deze Flickr-set: Op stap in het Gentbos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s