Blauwtong – update

Trui kijkt triest voor zich uit

Nieuws van het blauwtong-front: na twee bezoeken van de dierenarts zijn Trees en Trui langzaam aan de beterhand, zo lijkt het. Trees mankt en loopt stram als een 80-jarige met een slapend been. Ook het eten gaat nog niet als voorheen, maar omdat het gras lang genoeg staat, krijgt ze ook genoeg binnen door vanuit ligstand het gras rondom op te eten. Voor de rest kijkt ze lusteloos rond zich, zich afvragend wat er met haar gebeurt. Trees, de sterke zus, heeft er veel minder last van gehad. Arm schaap, lijkt voor dit soort situaties een wreed toepasselijke uitroep.

Ondertussen in de kranten: Rendac zou al 12.000 dode schapen meer opgehaald hebben dan vorig jaar. Er zullen dit jaar zelfs misschien niet genoeg schapen zijn voor het offerfeest, het slot van de ramadan waarbij er een schaap gekeeld wordt. Ze gaan nu misschien schapen importeren uit Mali en Senegal, want daar zou er een overschot zijn.
Dat lot gaan we die van ons alvast besparen. Vrienden van ons (waar we Trees en Trui gekocht hebben) hebben er minder scrupules over: elk jaar gaan er daar een paar van de lammetjes naar opkopers voor het offerfeest. Ik zou het niet over mijn hart krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s